Dinamo šampion, neredi na Maksimiru

Remijem bez golova protiv Hajduka fudbaleri Dinama su obezbedili titulu šampiona Hrvatske, a utakmicu su obeležili neredi na Maksimiru.

JTIzvor: B92, index.hr Hrvatska
Podeli

Iako su mnogi očekivali praznik fudbala u Zagrebu, sve ono prikazano na terenu je dobilo epitet jednog od najgorih derbija u poslednjih 15 godina, prenose hrvatski mediji. Dinamo je imao samo jednu smislenu akciju, dok Hajduk nije uputio nijedan udarac u okvir gola.

Sve ono što se dešavalo na terenu ostalo je u senci dešavanja na tribinama. Nezadovoljni igrom svojih miljenika Bed Blu Bojsi su na poluvremenu počeli sa čupanjem stolica na severu, a potom i bacanja istih zajedno sa baklajam na teren. Neredi su se ubrzo proširili i na istočnu tribinu zbog čega su reagovali specijalci, a navijači sui m odgovorili novim bacanjem baklji i stolica.

Policija je od sudija zatražila da se utakmica nastavi tek pošto se situacija na tribinama primiri, a za to vreme su igrači obe ekipe u tunelu čekali nastavak meča.U isto vreme predsednik splitskog kluba Joško Svaguša zaradio šamar u svečanoj loži na zapadnoj tribini, a jedan od navijača ga je polio pivom u trenutku kada je izašao iz lože.

Drugi deo meča je bio samo nastavak onoga što se dešavalo u prvom poluvremenu, ali je Dinamo na kraju proslavio petu uzastopnu titulu šampiona Hrvatske, ali je veliko slavlje izostalo.

Neprijatnih situacija bilo je i pre početka meča kada je predsedniku Hajduka jedan od navijača Dinama želeo da zabrani ulazak na stadion zbog čega je došlo do gužve koja je brzo rešena.

strana 1 od 3 idi na stranu