KLS: Hemofarm - FMP (19h)

Derbi šestog kola košarkaške Superlige Srbije igra se u Vršcu gde Hemofarm dočekuje FMP iz Železnika.

Izvor: AK

Petak, 30.04.2010.

18:14

Default images

Vrščani su tokom sedmice lako pobedili Tamiš pa i dalje dele prvo mesto na tabeli sa šampionom, dok FMP ima tri pobede i bori se sa Zvezdom i Radničkim za mesto u plejofu i NLB ligi. Utakmica u hali ’Milenijum’ se igra u subotu u 19 časova.

Posle lake i ubedljive pobede na domaćem terenu nad ekipom Tamiš Petrohemije iz Pančeva (75:50), košarkaši Hemofarma STADA u subotu, takođe u Vršcu, dočekuju FMP. Ova dva tima su se dva puta srela ove sezone, u okviru NLB lige, a skor u pobedama je izjednačen. Svako je dobio meč na svom terenu, pa trener „farmaceuta“ Željko Lukajić veruje da će tako biti i sada, iako je rival značajno pojačao svoje redove pred početak domaćeg takmičenja.

"Hemofarm i FMP su timovi koji su godinama u samom vrhu srpske košarke i svi međusobni dueli su uvek bili neizvesni i lepi za gledanje, ma gde da se igralo. Verujem da će i sada biti tako. Jako su se pojačali za ovo takmičenje, doveli su dva iskusna i kvalitetna igrača, Videnova i Vudvorda, čime su pokazali da imaju velike ambicije. Pobedom protiv Radničkog u Železniku „panteri“ su potvrdili da su znatno podigli formu, pa očekujem dobru košarkašku predstavu u Centru „Milenijum“. Očekujem da moj tim odigra maksimalno angažovano kao protiv Tamiša i da podigne formu, i naravno, da ostvarimo pozitivan rezultat.
www.kk-fmp.net
U timu Boška Đokića vlada dobra atmosfera, stvari polako dolaze na svoje mesto i bez obzira što je domaćin blagi favorit, treba očekivati borbenu utakmicu i verovati u dobar ishod. Đokić smatra da je njegov tim rasterećeniji od protivnika i da tu leži šansa njegove ekipe.

"Utakmica u Vršcu za nas dolazi u pravo vreme jer smo protiv Radničkog odigrali dobro i pobedili sa korektnom razlikom, što i nije tako lako. Naša prednost je u psihološkoj opuštenosti ekipe jer nismo pod nekim moranjem osvajanja bodova, a s obzirom da imamo novi tim, sa tri nova igrača, polako se uigravamo i mislim da ćemo posle ove pauze igrati još bolje. Što se Hemofarma tiče, rezultati i analize pokazuju da je to praktično drugi tim lige, koji je tik uz Partizan. Centarska linija im je dobro popunjena, a tu su i dva, tri iskusna pleja. Kolega Lukajić je dobro ’’pohvatao konce’’, oni su favoriti, ali nama više odgovaraju upravo ekipe koje su jake na centarskim pozicijama. Očekujem jednu dobru utakmicu i ne mislim da smo bez šansi".

Centar Miroslav Raduljica priliku vidi u tome što gostovanja u Vršcu i nisu tako teška, kao u nekim drugim sredinama.

"Dobra ekipa, dobili smo ih kod kuće što znači da imamo šansu, pogotovo što teren u Vršcu i nije tako težak. Pobeda bi nam mnogo značila jer bi bilo dobro da dobijemo još nekog na strani, van ovih ekipa što su ušle iz domaće lige, tako da je ovo prava prilika. Ne bih nikog posebno izdvajao, ali možda nam od mojih drugova iz reprezentacije, Markovića i Mačvana, preti najveća opasnost. Dobro se poznajemo, ali kao što sam već rekao par puta ove sezone, na terenu nema prijateljstva", jasan je bio Raduljica.

Utakmica u hali ’’Milenijum’’ se igra u subotu u 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: