KSS: Nova "trojka" na 6,75 metara

Upravni odbor KSS odlučio je da će se propis FIBA o većim dimenzijama terena i pomeranju linije za tri poena na 6,75 metra primenjivati od naredne sezone.

Izvor: AY

Četvrtak, 29.04.2010.

14:44

Default images

Novo pravilo odnosiće se na sve seniorske lige, kao i na jedinstvenu juniorsku ligu, ali i na završne turnire takmičenja za mlađe kategorije. Na sednici održanoj u četvrtak usvojen je i predlog Komisije za žensku košarku da selektor reprezentacije do 20 godina bude Dragomir Bukvić, dok će ekipe do 18 i do 16 godina voditi Zoran Kovačić.

Upravni odbor je dao i predlog naših kandidata za FIBA Kuću slavnih, koji se podudara sa predlozima iz 2007. godine. To su igrači Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Vlade Divac, Aleksandar Djordjević, Dragan Kićanović, Žarko Paspalj, Zoran Slavnić i Marija Veger i treneri Dušan Ivković, Božidar Maljković, Željko Obradović, Svetislav Pešić i Milan Vasojević.

Sportskom savezu Srbije predloženo je da Majsku nagradu za izuzetne uspehe u 2009. godini u kategoriji sportista u olimpijskom sportu dobije Miloš Teodosić, a u kategoriji sportskih radnika predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: