Poraz Ane Ivanović u prvom kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Agnješke Radvanske iz Pojske sa 7:6 (7-4), 6:4 u prvom kolu turnira u Štutgartu.

Izvor: SO

Utorak, 27.04.2010.

20:19

Default images

Sudeći prema prikazanom, Ana polako izlazi iz igračke krize, ali oscilacije su i dalje veoma prisutne, što je u krajnjem slučaju i bio uzrok poraza u neizvesnom okršaju sa osmom teniserkom na planeti. Prvi set bio je vrlo dramatičan, ali je u taj brejku Radvanska materijalizovala greške Ivanovićeve i povela. U drugom setu Ana je povela 3:1, ali je Poljakinja preokrenula i došla do pobede.

U prvom setu Ivanovićeva je slabije počela, ali je bolje igrala kako je vreme odmicalo. Forhend joj je u jednom periodu bio ubitačan kao nekada, a i kretanje je bilo na zadovoljavajućem nivou.

Uspela je Ivanovićeva da se izbori za taj brejk, ali je Poljakinja bila koncentrisanija i uspela da povede u setovima. Upravo se u završnici prvog seta videla Anina 'zarđalost', tj. nedostatak okršaja sa vrhunskim teniserkama u poslednje vreme.

Srpska teniserka je mnogo bolje počela drugi set i povela je sa 3:1 zahvaljujuči odličnoj igri sa osnovne linije. Ipak, usledio je novi pad u igri, koji je Poljakinja umela da iskoristi za preokret, a potom i da okonča meč posle jednog časa i 47 minuta borbe.

Radvanska, koja je postavljena za petog nosioca, u drugoj rundi će se sastati sa Šahar Per iz Izraela, koja je pobedila Polonu Hercog sa 6:3, 3:6, 6:1.

Jelena Janković, druga srpska predstavnica na turniru u Štutgartu, u sredu igra meč prvog kola sa Argentinkom Žiselom Dulko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: