Favoriti lako, igraju Nole i Viktor

Prvog dana Masters turnira u Rimu nije bilo velikih iznenađenja, s tim što je već u prvom kolu ispalo nekoliko Španaca.

Izvor: AY

Utorak, 27.04.2010.

12:49

Default images

Drugog dana na teren će prvi nosilac Rodžer Federer, koji će u drugom kolu igrati sa Ernestsom Gulbisom. Letonaac je prethodno bio bolji od Kipranina Markosa Bagdatisa 6:2, 6:2. Među eliminisanim Španicma našao se i 12. nosilac Huan Karlos Ferero, od kojeg je bio bolji kvalifikant Santiago Žiraldo 6:0, 6:3.

Uz Federera, drugog dana turnira igaće i preostala dva srpska tenisera, Novak Đoković i Viktor Troicki. Đoković će se sastati sa Žeremijem Šardijem, koji je u prvom kolu eliminisao našeg Janka Tipsarevića 6:4, 6:4, dok će Troicki igrati protiv Tiama de Bakera. Dvadesetjednogodišnji Holanđanin, bivši prvo junior sveta, u prethodne dve nedelje doživeo je katastrofalan poraz od Nadala u Monte Karlu, dok je u Barseloni ostvario zapažen uspeh, eliminisavši Žoa-Vilfrida Congu.

U sredu će na teren i prvi favorit turnira Rafael Nadal, koji će, posle slobodnog prvog kola, na megdan ići Filipu Kolšrajberu, koji je prethodno savladao Pabla Kuevasa 6:7, 6:1, 6:4. Ovo će biti drugi Nadalov turnir na šljaci ove sezone, pošto je u velikom stilu osvojio Masters u Monte Karlu, dok je prošle nedelje radi odmora propustio turnir u Barseloni.

U prvom kolu odigranom u ponedeljak, Džon Izner je posle velike borbe eliminisao Orasija Sebaljosa 4:6, 7:6, 7:5, Giljermo Garsija Lopes "zgazio" je Huana Ignjasija Čelu 6:2, 6:2, dok je kvalifikant Paolo Lorenci posle preokreta izbacio Alberta Montanjesa 2:6, 6:4, 6:3. Tomaš Berdih nije imao nikakvih problema protiv Marsela Granoljersa 6:3, 6:3, a Ivan Ljubičić se propisno namučio protiv Pola-Anrija Matjua 7:5, 6:7, 6:0. Huan Monako eliminisao je Igora Andreeva 7:6, 7:5, dok je Žilijen Beneto bio bolji od Sema Kverija 7:6, 3:6, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: