Đoković - Šardi (utorak, oko 15h)

Novak Đoković u utorak počinje svoj pohod na Rim, a dosadašnja iskustva u večnom gradu više su nego pozitivna – titula 2008. i finale prošle godine.

Izvor: SO

Ponedeljak, 26.04.2010.

20:06

Default images

Ipak, do završnice je potrebno ići korak po korak, a prva prepreka je 23-godišnji Žeremi Šardi. Organizatori su odredili da se meč Đoković – Šardi igra drugi po redu na Centralnom terenu, posle duela Simonea Bolelija i Zimona Grojla, koji počinje u 13 časova. I Viktor Troicki igra protiv Tima de Bakera - taj meč igra se na terenu šest posle meča Bekera i Lopesa.

Sva tri okršaja sa Francuzom Novak je imao 2009. godine – na Australijan openu bilo je 7:5, 6:1, 6:3, u Marseju je bilo 7:6, 6:4, a u Sinsinatiju 7:5, 6:3. Meč u utorak, dakle, biće im prvo međusobno odmeravanje snaga na šljaci.

Šardi ove sezone beleži vrlo loše rezultate – izgubio je pet od prvih šest mečeva pre nego što se plasirao u četvrtfinale u Delrej Biču. Na šljaci je u Monte Karlu ispao u prvoj rundi od Golubjeva, a u Barseloni je dobio Montanjesa, pa ga je eliminisao Gulbis.

Tenisku biografiju Žeremija Šardija napisanu u okviru specijala „Australian open 2010“ pročitajte ovde.

Troicki nikada do sada nije igrao sa Timom de Bakerom, 21-godišnjim Holanđaninom od kojeg se tek očekuju odlične igre i rezultati. Prošle nedelje je u Barseloni eliminisao H.K. Ferera i Congu i tek je u polufinalu ispao od Soderlinga. Ove nedelje je 50. na ATP listi, što mu je najbolji rang ikada

U utorak na teren izlazi i prvi teniser sveta Rodžer Federer, koji za rivala ima Ernesta Gulbisa, a Endi Mari igra sa Andreasom Sepijem. U ostalim mečevima sastaju se Hjuit - Južni, Almagro - Kubot, Beluči - Majer, Ferer - Karaljov, Melcer - Vavrinka i Hanesku - Monako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: