Majkl Esijen možda propušta SP

Fudbaler Čelsija Majkl Esijen, koji ove sezone ima velikih problema sa povredama, najavio je da postoji rizik da ne igra za Ganu na Svetskom prvenstvu.

Izvor: SO

Nedelja, 25.04.2010.

12:32

Default images

“Još nisam siguran da li ću igrati na SP. Poslednje što želim jeste da požurim sa oporavkom i da stvorim sebi dodatne nevolje u perspektivi. Najbitnije mi je da se fizički potpuno vratim u ritam. Ako uspem to da učinim, onda divno, ali u suprotnom nije strašno jer imam celu karijeru pred sobom”, rekao je 27-godišnji Esijen, čija je reprezentacija u grupi sa Srbijom.

“Moraću da sačekam i vidim kako se situacija odvija iz dana u dan. Nažalost, ne možemo da kontrolišemo kada će do povrede doći. Istina je da je Svetsko prvenstvo veliki motiv da nastavim da se trudim, ali moram da imam i širu sliku u vidu”, dodao je igrač sredine terena Čelsija.

Esijen je poslednji put igrao protiv Apoela u Ligi šampiona u decembru, tada je povredio tetivu, a posle je ozledio i koleno. Iako se očekivalo da će biti spreman za meč sa Interom u osmini finala LŠ, koleno je neprestano oticalo, a sada je Esijen u procesu rehabilitacije.

“Nedavno sam počeo da trčim, što je zaista veliki korak, ali to je uzrokovalo određeni bol na fibuli. Rendgen je pokazao da imam oštećenje tu, pa ću morati da prestanem da trčim dok to ne prođe. To jeste korak unazad, ali koleno mi je u redu. Nažalost, mislim da je sezona za mene gotova kada je reč o Čelsiju”.

Reprezentacija Gane nalazi se na SP u grupi sa Srbijom, protiv koje igra prvi meč 13. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: