Maestralni Dejvis izbacio Higinsa

Legenda snukera Stiv Dejvis plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Šefildu pobedivši branioca trofeja Džona Higinsa sa 13-11 u frejmovima.

Izvor: AG

Nedelja, 25.04.2010.

01:40

Default images

Dejvis je sa 52 godine postao najstariji čovek još od Edija Čarltona (53) 1983. godine koji se plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Higins, koji će od sledeće sezone biti prvi igrač sveta, bio je veliki favorit u duelu sa svojim idolom iz mladosti, a kvota da će Dejvis pobediti bila je 16.

Međutim, Dejvis je od samog starta zaigrao fenomenalno, pre svega takitčki, i pred poslednji deo vodio je sa 9-7 u frejmovima. Higins je veoma brzo dobio dva frejma i izjednačio, ali je Stiv Dejvis u nastavku pokazao karakter i odlučnost, osobine koje su mu i donele šest titula svetskog prvaka tokom 80-ih. Dejvis je u naredna dva frejma iskoristio greške protivnika, poveo je sa 11-9, ali je Higins zatim dobio dva vezana i rezultat je ponovo bio izjednačen.

U preostala dva frejma tenzija je bila na visokom nivou, pa ni jedan ni drugi nisu prikazali svoja najbolja izdanja. U takvoj situaciji bolje se ipak snašao Dejvis koji je u 24. frejmu fenomenalnim udarcem ubacio braon kuglu i oslobodio plavu što je i odlučilo meč.



Protivnik Dejvisa u četvrtfinalu biće Australijanac Nil Robertson koji je u još jednom trileru uspeo da se vrati, preokrene od 11-5 i pobedi Martina Gulda sa 13-12. Pored ovog, poznat je još jedan četvrtfinalni par. Levoruki Mark Alen igraće protiv Grema Dota.

Pobednik turnira osvojiće 250 hiljada funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: