Verdasko i Soderling u finalu

Španac Fernando Verdasko i Šveđanin Robin Soderling sastaće se u finalu turnira u Barseloni u nedelju.

Izvor: AY

Subota, 24.04.2010.

18:46

Default images

Verdasko se u finale plasirao posle velikog preokreta protiv zemljaka Davida Ferera, koga je savladao 6:7, 7:5, 6:1, dok se Soderling u finalu našao posle relativno lake pobede nad Holanđaninom Tiamom de Bakerom 6:1, 6:4. Pobedniku turnira zagarantovano je 500 ATP bodova.

Davidu Fereru se u Barseloni baš ne da. Posle dva izgubljena finala protiv Rafaela Nadala, ove godine nije ni stigao do duela za trofej, pošto ga je posle velikog preokreta elimisiao Verdasko, koji se nalazi u odličnoj formi. Osmi nosilac Ferer igrao je odlično u prvom setu i pružio je dobru partiju sa osnovne linije, što mu se naročito isplatilo u taj-brejku, posle kojeg vodi 1-0. Peti nosilac je potom uzvratio istom merom i domogao se brejka koji mu je doneo izjednačenje u setovima. U odlučujućem setu Verdasko je blistao i nizom forhend vinera uspeo je da lako matira velikog rivala na šljaci.

"Kada sam počeo bolje da igram u drugom setu, vratilo mi se samopouzdanje. Moraću sada da smislim kako da se odmorim pre finala", rekao je Verdasko posle meča.

Ovo je drugo finale Verdaska u dve nedelje, pošto je i prošle sedmice u Monte Karlu igrao finale protiv Rafaela Nadala, u kojem je, doduše, katastrofalno poražen 6:0, 6:1.

Sa druge strane, Soderling nije imao nikakvih problema protiv dvadesetjednogodišnjeg Holanđanina, iako je de Baker u drugom setu imao brejk priliku, da izjednači na 5:5.

Prošlogodišnji finalista i drugi nosilac nije ni u jednom trenutku dozvolio da ga bivši prvi junior sveta ugrozi, te je bez ijednog izgubljenog brejka meč lako priveo kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: