Žolt Der peti u Beogradu

Žolt Der reprezentativac ekipe 'Partizan-Srbija' osvojio je peto mesto u drugom delu trke „Banjaluka - Beograd“ voženom na stazi od Bjeljine do Beograda.

Izvor: LB

Subota, 24.04.2010.

18:02

Default images

Posle 128 kilometra, na cilju kod Ade Ciganlije, Der je odsprintao grupu od sedam biciklista, koja je stigla sa tri minuta i 17 sekundi zaostatka iza pobednika Mateja Marina (Slovenija, Perutnina – Ptuj). U toj grupi bili su i Aleksandar Dukić iz niškog Železničara MBN, kao i Predrag Prokić iz kragujevačkog Radnikog.

Dukić je na cilj stigao kao šesti, dok je Prokić etapu završio na 11. mestu, u konkurenciji 81 bicikliste iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Mađaraske, Slovačke, Grčke, Republike Srpske i Srbije. Etapu je završilo ukupno 75 biciklista.

"Etapa je bila veoma dinamična, prosek pobednika je bio preko 48 kilometra na čas i kada se izdvojila grupa od petorice bicivlista, pokušali smo da ih ulovimo, ali su vozili kao da imaju krila. Jedino što je Der mogao je da sprinta za peto mesto. U tri dana nikako nije uspeo da se popne na pobedničko postolje, a stalno je bio blizu: četvrti u kriterijumu u Banjaluci, šesti u prvom delu trke Banjaluka - Brčko i sada - peti", ocenio je trener Dušan Banović.

Rezultati, drugi deo trke „Banjaluka – Beograd“, staza Bjeljina - Beograd 128 km: 1. Matej Marin (Slovenija, Perutnina Ptuj) 2:37,37 časova, 2. Nik Burjek (Slovenija, Sava – Kranj) + 8 sekundi zaostatka, 3. Borislav Ivanov (Bugarska, nacionalni tim), 4. Robert Vrečer (Slovenija, Perutnina )- svi u vremenu drugog, 5. Žolt Der (Srbija, „Partizan Srbija“) + 3,17 minuta, 6. Aleksandar Dukić (Srbija, Železničar MBN), 11. Predrag Prokić (Srbija, Radnički - Kragujevac) 15. Nikola Kozomara (Srbija, „Partizan Srbija“) +8,02 minuta, 16. Dejan Marić (Srbija, Železničar MBN) – isto vrmen, 17. Nikola Stefanović (Srbija, „Istok Bjeljina“) 8,11 minuta zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: