Startuje motokros šampionat Srbije

Ljubitelji motokros discipline predstojećeg vikenda će moći da na stazi Gornji Breg kod Sente, da prisustvuju startu sezone otvorenog šampionata Srbije.

Izvor:

Petak, 23.04.2010.

17:45

Default images

Odlukom rukovodećih ljudi MSS (Moto saveza Srbije), od ove godine ostavljena je mogućnost da na kraju sezone, neko od vozača iz komšiluka, ako odradi dovoljan broj trka kod nas, osvoji titulu u jednoj od klasa.

Takmičenje gde motociklisti skokovima i drugim vratolomijama ostavljaju prisutne bez daha, vrlo je popularno kod domaće publike, a prisustvo takmičara iz okruženja, dodatno će svaku od dve trke po klasama, učiniti zanimljivijom i neizvesnijom.

Motokros klub Fristajler iz Sente nadomak matičnog grada, imaće čast da startuje sezonu sporta brzina na dva točka u domaćim okvirima. Na pola puta između Sente i Bačke Topole, na skretanju za Kanjižu, nalazi se staza Gornji Breg. Ukupna dužina staze iznosi 1.500 metara, minimalne šire šest, a maksimalne deset metara. Ujedno broji 13 krivina i 12 skokova.
Subota je u ranim prepodnevnim satima rezervisana za tehnički prijem i verifikaciju takmičara. Posle toge slede nezvanični treninzi, kako bi se takmičari upoznali sa konfiguracijom staze, kako bi uz pomoć mehaničara, naštelovali takmičarske sprave. Popodnevni deo dana pripada zvaničnim treninzima, sa sve merenjem vremena, od kojih zavisi izbor pozicije na startnoj rampi.

Otvoreni šampionat Srbije u motokrosu, broji pet klasa u skaldu sa Pravilnikom međunarodne organizacije. Na osnovu toga takmičari iz inostranstva moći će bodove osvojene na stazama u Srbiji, da uknjiže u domaćem šampionatu. Pored Sente do kraja sezone, publika će moći još na osam takmičenja da uživa u borbama kako domaćih tako i stranih vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: