Divac žali zbog Samaranove smrti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izrazio je svoje žaljenje zbog smrti Huana Antonija Samarana, počasnog predsednika MOK.

Izvor: JT

Sreda, 21.04.2010.

17:43

Default images

“Sa velikim žaljenjem smo primili vest o smrti dugogodišnjeg predsednika MOK gospodina Huana Antonija Samarana. Gospodin Samaran je bio osvedočeni prijatelj sportista i sportskih radnika Srbije, što je u više navrata i pokazao svojim delima”, istakao je Divac.

Lično se založio da naši sportisti u pojedinačnoj konkurenciji nastupe na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, kada je naša zemlja bila pod međunarodnim sankcijama. Olimpijska porodica ostala je bez člana koji je mnogo doprineo razvoju Olimpijskog pokreta i širenju ideja Olimpizma”, dodaje se u saopštenju prvog čoveka OKS.

Vlade Divac i Olimpijski komitet Srbije su uputili saučešće Samaranovoj porodici, Međunarodnom Olimpijskom komitetu i nacionalnom Olimpijskom komitetu Španije.

Samaran, koji je preminuo u sredu u 89. godini, je u četiri navrata posetio je Beograd. Prvi put 1990.godine kada je održana Generalna skupština ASOIF i Izvršnog komiteta MOK, 1995. po ukidanju sankcija, radi što bržeg i uspešnijeg povratka JOK u Olimpijski pokret, 2001. kada je otvorio Olimpijsku kuću u kojoj se i danas nalazi sedište OKS i 2005. na poziv Olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u košarci, kada je bio gost na finalnoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: