Čolaković: "Treba nam i sreća"

Bokser Haris Čolaković otputovao je za Moskvu, odakle će sa ostalim reprezentativcima Srbije nastaviti put Bakua, gde se održava SP mladih u boksu.

AYIzvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Osamnaestogodišnji prvak Srbije će na ovom prvenstvu nastupiti u poluvelter kategoriji, u kojoj nastupaju bokseri težine do 64 kilograma. Trener Mladosti Salih Đerlek rekao je radiju Sto plus da će predstojeće takmičenje biti veliko iskustvo za Čolakovića i da će njegov rezultat dosta zavisiti od protivnika koje mu dodeli žreb.

"Čolaković je u odličnoj formi i velika je nada srpskog boksa. To je pokazao i minulog vikenda na državnom prvenstvu u Loznici, kada je lako savladao svoje protivnike i osvojio zlatnu medalju. Realno, Baku će ugostiti najbolje mlade boksere sveta i za neki uspeh će mu biti potrebna sreća prilikom žreba", rekao je Đerlek.

On je istakao i da će veliki hendikep za mladog Novopazarca predstvljati činjenica da na ovo takmičenje neće putovati niko od njegovih klupskih trenera.

"Finansijska situacija u srpskom boksu je dosta teška, pa je put glavnog grada Azarbejdžana otputovao samo trener Slobodan Vujanić iz Kikinde. Svaki bokser voli da mu je u uglu njegov stalni trener, koji u svakom trenutku može da mu pruži pravi savet", kazao je Đerlek.

Reprezentaciju Srbije će na Svetskom prvenstvu mladih, koje se održava od 25. aprila do 1. maja, predstavljati petorica boksera.

strana 1 od 3 idi na stranu