Mikec: "Strelci finansiraju Savez!"

Osvajač jedine dve medalje pištoljem na Svetskim kupovima u muškoj konkurenciji Damir Mikec zabrinut je zbog veoma teške situacije u Streljačkom savezu Srbije.

Izvor: AY

Sreda, 21.04.2010.

16:28

Default images

Mikec je naveo da akcije saveza finansiraju upravo strelci. "Odmah da kažem da bih to uradio ponovo, sledi nam put u Fort Bening u SAD kroz tri sedmice i ponovo ćemo platiti troškove sami. Znači, novac nije presudan faktor zašto sam ljut, čast je predstavljati državu i osvajati medalje, čak i kada to plaćašp iz sopstvenog džepa", kaže Mikec.

"Streljački savez Srbije će nam vratiti kad tad novac, ali me pogađa što smo došli su situaciju da finasiramo svoj Savez i državu, i ovo ne postoji nigde u svetu a i druge zemlje su pogođene krizom. Imam utisak da neko ko sprovodi državnu politiku u sportu zna da će sportisti uspeti da se snađu, da će podneti i ovakve žrtve i nedaće da bi otišli na takmičenje i ispunili ciljeve i da ga je, sa druge strane, malo briga kako se osećamo i kroz šta sve prolazimo", dodao je Mikec.

Mikec je i odlazak u Sidnej, na prvi Svetski kup (kao i Jasna Šekarić), platio sâm. Da bi uštedeo na avio karti, izabrao je let sa presedanjem i proveo je na putu 63 sata jer je nosio oružje, a nije imao papire za aerodrome gde je, usput, sletao, a procedura je dugo trajala pa je čak izgubio i direktnu vezu za Sidnej:

"Ostao sam u Australiji desetak dana posle Svetskog kupa i trenirao na olimpijskom strelištu, kao čovek, jer u Beogradu na Carevoj ćupriji, kroz blato gazim 50 metara da bih postavio metu i zakrpio rupe selotejpom. Isplatilo se jer sam u Pekingu osvojio srebrnu medalju i peto mesto. Pitanje je kako ću u nastavku sezone trenirati vazdušnim pištoljem jer je moj klub Policajac dobio obaveštenje da mora da se iseli iz strelišta", požalio se Mikec na katastrofalne uslove.

Poznati strelac se osvrnuo i na neupućenost javnosti u uslove u kojima strelci treniraju.

"Čekaju nas dva važna takmičenja i svi ovi Svetski kupovi su u funkciji priprema za njih – Svetski kup u našem Beogradu u junu i Šampionat sveta krajem jula i početkom avgusta u Minhenu gde vadimo olimpijske vize za London 2012. Imam utisak da javnost nije upoznata sa uslovima u kojima rade strelci, zatvaraju nam sterlišta širom Srbije, ruše objekte, a sa druge strane, svi od nas očekuju medalje. Srpsko streljaštvo je za rubriku „Verovali ili ne“: uslovi su katastrofalni, a osvajamo trofeje, iz Praga sa Prvenstva Evrope pre dva meseca doneli smo četri zlatne medalje i ostavili za sobom zemlje koje ulažu milione evra u ovaj sport". zaključio je Mikec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: