Bekenbauer: „Nemci mogu među 4“

Legendarni fudbaler Franc Bekenbauer izjavio je da veruje da je nacionalni tim njegove zemlje može da se nadje među četiri najbolja tima u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Utorak, 20.04.2010.

23:13

Default images

„To nije tim koji je stalno odličan, već onaj koji je dovoljno dobar da bi ponovio uspeh od pre četiri godine“, Bekenbauer, koji je sa Nemačkom osvojio titulu svetskog šampiona 1974. godine kao igrač i 1990. kao selektor. Reprezentacija Nemačke je na prethodnom Svetskom prvenstvu, koje je održano na njenom domaćem terenu, osvojila treće mesto.

Bekenbauer je, takođe, istakao da se raduje prvom Svetskom prvenstvu koje će biti odigrano na tlu Afrike, kao i da bi, ako bi mogao da bira, voleo da se njegov nacionalni tim u finalu sastane sa domaćinom, Južnoafričkom republikom.

Prošle godine su odigrali odlično na Kupu Konfederacija. Njihov glavni adut je Karlos Alberto Pareira, jer je svakom timu potreban iskusan trener“, rekao je Bekenbauer, „Uveren sam da će ovo biti neverovatno Svetsko prvenstvo. Ko je upoznat sa Južnom Afrikom zna koliko je ta zemlja divna“.

Nemačka će se na Svetskom prvenstvu, koje počinje 11. juna, naći u grupi D sa Srbijom, Ganom i Australijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: