JSL: Šampion u Kruševcu

Šampion Partizan u sredu gostuje Napretku u Kruševcu u 25. kolu Jelen Superlige.

Izvor: AK

Utorak, 20.04.2010.

18:19

Default images

Aleksandar Stanojević debitovao je za vikend pobedom nad Radom kojom je smanjo zaostatak za Crvenom zvezdom na dva boda. Šest kola pre kraja sezone Partizan ponovo sam odličuje o borbi za titulu, dok se Napredak bori za opstanak u ligi. 'čarapani' su u poslednja četiri meča ostvarili dve pobede kod kuće sa po 2:0, a na gostovanjima osvojili bod.

Partizan će u Kruševcu moći da računa na sve igrače osim Fejse, pa je vrlo verovatno da će kapiten Mladen Krstajić i Almami Moreira ponovo biti u timu.

"Očekujem tešku utakmicu protiv tima koji se bori za opstanak. Pretpostavljam da će na stadionu biti dosta publike, a ja oćekujem pobedu do koje ćemo doći ofanzivnom igrom. Postoji i velika šansa da Krstajić i Moreiramo ponovo budu u timu. Videćemo kako će raditi na treningu pa se nadam se da ćemo moći da računamo na njih", izjavio je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Oba tima imaju veliki imperativ, Partizan se bori za odbranu titule, a Napredak za opstanak.

"Svaka ekipa ima imperativ kada igra protiv Partizana, bez obzira na mesto koje zazuzima na tabeli. Utkmica u Kruševcu biće mnogo teža nego ona protiv Rada u Humskoj. Nadam se boljem terenu i uslovima za igru nego u prethodnim sezonama".
partizan.rs

Stanojević je po dolasku na klubu 'crno-belih' najavio ofanzivan fudbal, koji je i prikazao u većem delu meča protiv 'građevinara', ali ipak ističe da će Partizan biti pravi tek od juna kada bude i više vremena da se igrači pripreme zato.

"Želim agresivnu i napadačku igru sa dosta kretanja. Ipak, teško je do kraja sezone očekivati takvu igru zbog nedostatka vremena. Kada igra bude potpuno tečna to će biti Partizan kakvog ja želim".

Partizan je pobedom nad radom iskoristio kiks Crvene zvezde u Čačku i smanjio zaostatak na samo dva boda. Stanojević ističe da prati igru rivala od kojeg dosta zavisi nastavak sezone.

"Sve je povezano, uvek gledaš šta ti radi komšija, kako prolazi i kako funkcionuše. Najbitnije je da do kraja prvenstva budemo u situaciji u kojoj mi odlučujemo o tituli. Pratimo Zvezdu kako igra, ali o samom derbiju još uvek ne, imam osećaj kao da je za dve godina".

Stanojević je najavio i da će Almami Moreira i Lamin Dijara igrati na svakom meču bez obzira na sve.

"Moreira i Dijara su igrači u čijem sam selektiranju i ja učestvovao. Znam njihove domete, izuzetno ih cenim jer su mnogo zaslužni za rezultate u prethodne dve godine. Igraće kako god da igraju ali samo ako ispunjavaju moje taktičke zamisli i ako budu davali maksimum koji mogu da daju".

Pošto su se Krstajić i Branislav Jovanović oporavili od povrede, Stanojević može da računa na sve igrače sem Fejse.

"Jedini problem koji imam je da li Tomić i Brana Ilić mogu da ispune moje zahteve jer nisam to primetio na prethodnim utakmicama, a sa njima nisam dovoljno dugo radio. Fejsa je prototip igrača koji je neophodan ovom timu, ali u ovom trenutku Raća Petrović je igrač koji me je oduševio. Odigrao je sjajno protiv Rada, baš onako kako ja želim. Igrao je za ekipu, bio je gde treba, nisam ga ni sputavao ni u napadu".

Utakmica između Partizana i Napretka u Kruševcu počinje od 16.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: