U nedelju 23. Beogradski maraton

Tradicionalni 23. Beogradski maraton održaće se u nedelju uz učešće više od hiljadu maratonaca i polumaratonaca, kao i hiljada rekreativaca u Trci zadovoljstva.

Izvor: AY

Subota, 17.04.2010.

14:09

Default images

"Zahvaljujući podršci Skupštine grada i svih javnih komunalnih službi obezbedjena je kvalitetna tehnička organizacija maratona. Na žalost, za sada nije sigurno učešće svih prijavljenih elitnih trkača, zbog problema u avionskom saobraćaju Evrope", rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

On je ipak konstatovao da to neće ugroziti kvalitet samog maratona, čiji je promoter nekadašnji najbrži sprinter Evrope Poljak Marijan Voronjin u subotu doputovao automobilom iz Varšave.

"Nije mi bilo lako da krenem na put posle velike tragedije koja je zadesila moj narod. Zajedno sa svim gradjanima Poljske tugujem zbog pogibije predsednika države Leha Kačinskog, kao i mog velikog prijatelja predsednika Olimpijskog komiteta Poljske Pjjotra Nurovskog i svih nastradalih u avionskoj nesreći kod Smolenska", rekao je Voronjin.

On je dodao da je počastvovan što će biti promoter jednom dogadjaju takvog renomea kakav je Beogradski maraton. Voronjin je napomenuo da je ova manifestacija značajna zbog popularizacije trčanja, naročito među decom i omadinom.

"Od završetka karijere bavim se razvojem atletike u Poljskoj. Moja najvrednija misija sastoji se u prenošenju znanje koje sam stekao u atletici i sprintu, na mlade", rekao je Voronjin.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Goran Kreclović istakao je veliki značaj Beogradskog maratona u promociji atletike i sporta upšte.

"Beogradski maraton pruža već godinama veliku radost našim gradjanima. Pozvao bih zato Beogradjane da i ovoga puta podrže maratonca tako što će u velikom broju izaći pored trase maratona", istakao je Kreclović.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac podsetio je da će Beogradski maraton obeležiti stogodišnjicu prvog maratona istrčanog u Srbiji.

"Nadam se da će ovoga puta biti oboren rekord po broju učesnika u trci, koja je s razlogom proglašena manifestacijom od izuzetnog značaja za Beograd", rekao je Divac.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović poručio je da je Beogradski maraton "najmasovnija atletska manifestacija u Srbiji i najbolja promocija sporta u funkciji zdravog života"

Beogradski maraton startuje u 10,00 kod crkve Svetog Marka u Bulevaru kralja Aleksandra, pet minuta kasnije kreće Trka zadovoljstva, a cilj je na Terazijama kod hotela "Moskva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: