Jelena ispala u četvrtfinalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Danijele Hantuhove sa 1:6, 6:3, 6:3 u četvrtfinalu turnira u Čarlstonu.

Izvor: SO

Petak, 16.04.2010.

19:36

Default images

Posle ubedljivog početka i vođstva od 1-0 u setovima, činilo se da će Jelena uspeti da trijumfuje protiv neugodne Slovakinje, kojoj šljaka, iako zelena, nije baš omiljena podloga. Ipak, Hantuhova se oporavila, uspela da napravi preokret i dođe do pobede posle dva časa i 18 minuta igre.

Jankovićeva je odlično počela meč i u prvom setu nije bilo nikakvih dilema u vezi sa pobednicom jer je Jelena napravila četiri brejka naspram jednog rivalke.

Slovakinja, trenutno 24. teniserka na svetu, tada se konsolidovala i boljom igrom u drugom setu uspela da dođe do izjednačenja. U odlučujućem setu Hantuhova je bolje igrala ključne poene, iskoristila je obe svoje brejk prilike, dok je Jelena realizovala samo jednu od četiri, što je bilo odlučujuće da se 26-godišnja Slovakinja dokopa polufinala.

Hantuhova će u polufinalu igrati sa boljom iz meča četvrtog nosioca Samante Stosur i Šuai Peng iz Kine.

Turnir u Čarsltonu igra se za nagradni fond od 700 hiljada dolara, a šampionki će pripasti 107 hiljada dolara i 470 WTA bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: