Eklston: "20 trka u kalendaru 2011"

Kalendar šampionata Formule 1 za 2011. godinu brojaće rekordnih 20 trka, izjavio je Berni Eklston.

Izvor: JT

Petak, 16.04.2010.

15:04

Default images

Eklston je objavio da će Velika nagrada Indije debitovati u šampionatu naredne sezone, ali je negirao svoje ranije reči da sa nekim domaćinima trka u Evropi neće biti obnovljen ugovor. "Nikoga nećemo izbaciti iz kalendara. Spremite se za 25 trka", istakao je Britanac.

Iako je izjava prvog čoveka Formule 1 dobra vest za ogranizatore trka u Evropi, broj trka u kalendaru koji ih očekuje naredne sezone bi mogao da dođe na otpor nekih timova. Ekipe su već smanjile broj zaposlenih koji putuju na trke u cilju smanjenja troškova i još ranije su nagovestile da bi proširenje kalendara značilo da bi morali da se odluče za dva tima osoblja koji bi se menjali od trke do trke.

Prvi čovek Formule 1 je, takođe, ponovo naglasio da će trka za Veliku nagradu Južne Koreje debitovati u ovogodišnjem šampionatu, kao što je i planirano, uprkos zabrinutosti da staza neće biti spremna. Eklston je naglasio i da će se Formula 1 sigurno vratiti u Kinu sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: