Počinje F4 Evrokupa

U subotu u španskoj Vitoriji počinje završni turnir prvog izdanja Evrokupa za košarkaše.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

16:37

Default images

Za razliku od prošlosezonskog izdanja F8 u Torinu, ULEB se odlučio za stari i oprobani format, a nagrada za pobednika turnira ostaje ista: trofej i učešće u narednom izdanju Evrolige.Na završni turnir stigli su timovi koji su po mnogima pokazali najviše i uz najkonstantniju formu: Valensija "Power Electronics", grčki Panelinios, nemačka "Alba" Berlin i "Bizkaia Bilbao".

Blagu prednost imaju španski klubovi, koji bi po logici stvari, morali da imaju najviše navijača u dvorani u Vitoriji.

Ipak, za nijansu više navijača trebalo bi da ima Bizkaia, koja igra u obližnjem Bilbau.

Srbija će, za razliku od prošlogodišnjeg učešća Hemofarma u polufinalu F8 u Torinu, ove godine biti zastupljena kroz igrače: Marka Marinovića, Kostu Perovića, Dragana Dojčina.

Međutim, akteri završnih utakmica biće i još neka poznata lica košarke na ovim prostorima. Trener ALBE Luka Pavićević, trener Valensije Neven Spahija. Za Panelinios igra Đuro Ostojić, za nemački tim Blagota Sekulić. U ekipi Bizkaje osim Marka Banića, koga pamtimo iz Zadra, i Damira Markote "večitog talenta" Cibone, koji se skrasio u Baskiji, videćemo i Lejvora Vorena, nekadašnjeg beka FMP-a i Cibone, kao i Juricu Golemca bivšeg igrača Paneliniosa i Panatinaikosa...

U polufinalu u subotu sastaće se od 18 časova Panelinios i Valensija, dok će na parket dovrane u Vitoriji od 20 i 45 ekipe ALBA i Bizkaia Bilbao.

Veliko finale održaće se u nedelju od 21 sat.

Poseban "šmek" ovogodišnjem završnom turniru daće Aleksandar Saša Đorđević, koji će se oprobati u ulozi opuštenog voditelja, koji će analizirati mečeve, obavljati intervjue pre i posle meča, i svakako svojim prisustvom doneti mnogo na ugledu ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: