SSM: "Savet Evrope nas podržava"

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković razgovarala je u Beogradu s generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom .

Izvor: AY

Četvrtak, 15.04.2010.

16:29

Default images

Tema razgovora bila je saradnja u oblasti omladinske politike i sprečavanju negativnih pojava u sportu."Savet Evrope pružio je veliku podršku Srbiji kada su u pitanju omladinska politika i sport. Nacionalna strategija za mlade u čijoj izradi je učestvovalo 16.000 mladih ljudi danas je deo priručnika Saveta Evrope za izradu strateških dokumenata", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, u saradnji sa ovom organizacijom Ministarstvo omladine i sporta organizovalo je i konferenciju o borbi protiv nasilja u sportu.

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland pohvalio je efikasnost Srbije u sprovođenju Nacionalne strategije za mlade i napore u suzbijanju nasilja u sportu.

"Ministarka Snežana Samardžić Marković daje svoj nesebičan doprinos u aktivnostima vezanim za sport i ni malo nije slučajno da ona predstavlja Savet Evrope u osnivačkom odboru Svetske antidoping agencije. Očekujem da će naša saradnja nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom", rekao je Jagland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: