Na Svetskom kupu 11 Srba

Ukupno 11 srpskih strelaca učestvovaće od 16. do 24. aprila na drugom Svetskom kupu ove sezone, na olimpijskom strelišu u Pekingu.

Izvor: AY

Četvrtak, 15.04.2010.

16:06

Default images

Selektor Zoran Stojiljković, odredio je ukupno 11 takmičara i takmičarki za Svetski kup na kome se očekuje preko 800 učesnika. Srpske strelce, predovodiće evropska šampionka vazdušnom puškom Andrea Arsović, a na put će četiri takmičara i tri takmičarke MK i vazdušnom puškom i četvoro strelaca MK i vazdušnim pištoljem. Iz porodičnih razloga otkazala je učešće Lidija Mihajlović (Niš).

Puškom će gađati: Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković (obojica Novi Sad) i Milenko Sebić (Policajac), odnosno Aranka Binder (Novi Sad), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće).

MK i vazdušnim pištoljem takmičićemo se: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice). U vođstvu reperezentacije su Mira i Goran Makmsimović.

Svi srpski reprezentativci će, takođe, gađati i za takozvani osnovni kvalifikacioni rezultat „em - ku - es“ koji je važan jer bez njega ne može da se učestvuje na OI u Londonu čak i ako se neko kvalifikuje. Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) štiti ovim propisom kvalitet olimpijskog turnira, jer se ranije dešavalao da kvalfikovani strelac sa Šampionata Afrike, na primer, dođe na olimpijski turnir sa rezultatom koji je daleko do svetskog vrha. Sada, ako nema „em - ku - es“ ne može da učestvuje na OI. „Em - ku - es“se ostvaruju na svim takmičenjima u organizaciji ISSF (svetski kupovi i šampionat sveta) do Londona 2012. i norme su relativno niske - muškarci - MK puška 3 puta 40 metaka: 1.135, MK puška 60 ležeći: 587, vazdušna puška: 579, MK pištolj: 540, vazdušni pištolj: 563, žene – MK puška 3 puta 20 metaka: 555, vazdušna puška: 375, MK poštolj: 555, vazdušni pištolj 365.

Prvo na vatrenu liniju izlaze 17. aprila Jasna Šekarić (MK pištolj 30 plus 30 metaka) i svi seniori vazdušnom puškom.

Treći Svetski kup je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja, a četvrti, poslednji, u Beogradu od 26. juna do 4. jula. Šampionat sveta na kome će se vaditi prve vize za OI u Londonu 2012. je od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: