Odlični Novak u trećem kolu

Srpski teniser Novak Đoković lako se plasirao u treću rundu Masters turnira u Monte Karlu pobedom nad Francuzom Floranom Serom u dva seta, 6:2, 6:3

Izvor: AY

Sreda, 14.04.2010.

13:47

Default images

Đoković nije imao problema protiv Francuza, kojeg je u ukupno četiri susreta savladao tri puta. Iako je Sera na momente pokazivao odličnu igru, srpski predstavnik je uz mnogo vinera i stabilnu razmenu udaraca sa osnovne linije došao do trijumfa. Protivnik Đokovića u borbi za četvrtfinale biće 13. nosilac Stanislas Vavrinka, koji je pobedio Ernestsa Gulbisa 6:1, 6:4.

Već na samom početku meča, Đoković u drugom gemu oduzima servis protivniku i vodi sa 2:0. Srbin je održao igru na visokom nivou, dobro je servirao i lako osvajao gemove na svoj servis. Već pri sledećoj prilici, Đoković lako dolazi do nove dve brejk lopte, ali Sera napadačkim tenisom uspeva da nakratko odbrani gem. Ipak, treća šansa donela je sreću Đokoviću, koji odličnim bekhendom izbacuje protivnika iz igre i tera Francuza da loptu pošalje u mrežu. Ipak, Srbin se potom blago opustio, te Francuz dolazi do svoje prve brejk šanse, koju Srbin anulira još jednim izvrsnim bekhendom.
Peti gem ispostavio se kao veliki izazov za Novaka, pošto je trajao kao prethodna četiri zajedno, a uporni Francuz je konačno počeo da pokazuje naznake odlične igre sa osnovne linije i preciznih forhenda, što mu je donelo još pola tuceta brejk-prilika, ali tu i fantastični bekhend i odbrana Đokovića dolaze do izražaja. Posle borbe koja je trajala preko deset minuta, Sera ipak stiže do brejka.

Ovo je možda i obeshrabrilo Đokovića, koji je u sledećem gemu propustio nove dve brejk prilike, ali Francuz onda i u sedmom gemu stiže do nove šanse za brejk. Srećom po Srbina, njegove agresivne forhend-dijagonale služile su ga najbolje kada je bilo najpotrebnije, i Novak brani prednost i stiže do 6:2 i vođstva u setovima.

Iako je na momente pokazivao nesigurnu igru, mahom zbog dobrih napada Sere, Đoković je u prvom setu napravio 20 vinera, a dobra serija se nastavila i u drugom setu. Do izražaja je tada došao Srbinov odličan ritern, koji je u 75 odsto slučajeva duboko išao na bekhend protivnika, koji potom nije imao adekvatan odgovor na Srbinovu agresivnu igru. Ipak, iako je i u drugom setu vodio sa 2:0, Sera je vratio brejk, a u prvoj polovini seta oba tenisera su nastavila da čuvaju gemove na svoj servis.

Dobra osnova za pobedu Đokovića bila je pobeda u sedmom gemu, posle koje je uspeo i da prelomi meč, pošto je već u sledećem gemu došao do ključnog brejka. Đoković potom dolazi do meč lopte posle sat i 22 minuta igre i odmah je koristi za prolazak u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: