EL: Partizan - Eger (sreda, 18h)

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović istakao je da će revanš utakmica četvrtfinala Evrolige protiv Egera predstavljati samo formalnost.

Izvor: NK

Utorak, 13.04.2010.

15:06

Default images

On je dodao da su "crno-beli" počeli pripreme za završni turnir najkvalitetnijeg klupskog takmičenja već posle ubedljive pobede (12:4) u Mađarskoj. "Poštujemo kvalitet mađarskog predstavnika, ali iskreno ne vidim način da na našem terenu načine senzaciju i eliminišu nas", rekao je Milanović.

On je istakao da su njegovi izabranici u prvom meču sa Egerom "pokazali snagu i kvalitet" i dodao da u ovom trenutku zna koji će se tim suprotstaviti Madjarima.

"Jedina dilema je da li će u timu biti mesta za jednog ili dvojicu golmana. U utakmicu ćemo ući sa najjačim snagama, pošto će sutrašnji meč predstavljati idealnu proveru forme pred završnicu sezone", naveo je Milanović.

"Crno-bele" u domaćem prvenstvu očekuju finalni susreti plej-ofa protiv novosadske Vojvodine, 24. i 28. aprila, kao i poslednji duel Evointerlige protiv rumunske Oradee, u kome će, kako je precizirao Milanović, nastupiti u kombinovanom sastavu.

EPA
"Planirano je da nekoliko dana radimo u Banjaluci, a još nismo odlučili da li ćemo pre fajnal-fora, koji će biti održan u Napulju od 14. do 16. maja, imati sparing partnera", rekao je Milanović i pozvao polufinaliste Evolige, košarkaše Partizana da prisustvuju utakmici sa Egerom.

Andrija Prlainović ocenio je da Partizan ima veliku prednost iz prve utakmice i podsetio da dosadašnja iskustva u Evroligi pokazuju da i jedan gol prednosti iz prvog susreta u gostima mnogo znači.

"Posle prvih četvrtfinalnih utakmica skoro da je izvesno da će na turniru u Napulju igrati ekipe italijanskog Pro Reka, kotorskog Primorca i dubrovačkog Juga i da njihovi protivnici nemaju gotovo nikakve šanse u revanšu", naglasio je Prlainović.

Mladi Miloš Ćuk, koji je prema rečima trenera "dosta napredovao toko sezone", poručio je da će njegovi saigrači i on izaći makismalno motivisani da produže niz pobeda nad mađarskim klubovima.

"Eger je ozbiljan rival, a razlika u kvalitetu nije baš tolika koliko pokazuje rezultat prvog meča", zaključio je Ćuk.

Utakmica Partizan - Eger igra se u sredu od 18 časova na "Banjici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: