FIA se nagodila sa Brijatoreom

Svetska automobilska federacija (FIA) postigla je nagodbu sa bivšim šefom Renoa Flaviom Brijatoreom po kojem on može da se vrati u Formulu 1 posle 2012. godine.

Izvor: JT

Ponedeljak, 12.04.2010.

20:29

Default images

FIA je isti sporazum postigla i sa Petom Simondsom, bivšim šefom inženjera u francuskoj ekipi. Brijatore je prošlog septembra kažnjen doživotnom suspenzijom iz Formule 1, a Simonds petogodišnjom, zbog navodne umešanosti u nameštanje trke za Veliku nagradu Singapura 2008. godine. Italijan se potom žalio francuskom sudu i presuda protiv njega je poništena.

Brijatore i Simonds su pristali da do 31. decembra 2012. godine neće obavljati nikakvu ulogu u Formuli 1, kao i u ostalim takmičenjima koji se nalaze u kalendaru FIA do kraja sezone 2011. godine“, kaže se u saopštenju FIA.

Brijatore je posle presude francuskog suda početkom godine rekao da ne planira da se vraća u Formulu 1, ali je pre samo nekoliko dana izjavio da će razmisliti o povratku baš posle 2012. godine. Simonds se od septembarske presude nije oglašavao o mogućnosti da se vrati u najprestižniji šampionat u auto-moto sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: