'Orlovi': Pantelić obeležio vikend

Srpski internacionalci širom Evrope imali su veoma uspešan vikend, a obeležio ga je Marko Pantelić koji je bio strelac tri gola.

Izvor: AG MT

Ponedeljak, 12.04.2010.

16:50

Default images

Pored Pantelića, golove su još postigli Miloš Krasić, Nenad Đorđević, Milan Biševac , Dušan Anđelković, Nebojša Marinković i Radovan Krivokapić. Peh je zadesio kapitena Srbije Dejana Stankovića koji se povredio na zagrevanju, standardno dobar bio je Nemanja Vidić, dok se Branislav Ivanović vratio nakon povrede i presedeo je meč polufinala FA kupa na klupi.

U derbiju Serije A Fiorentina i Inter odigrali su 2:2. Kapiten Srbije Dejan Stanković je meč gledao sa klupe za rezerve pošto je na zagrevanju povredio list noge. Povreda nije ozbiljna, tako da se očekuje da Stanković već narednog vikenda zaigra. Na klupi je bio i Adem Ljajić, dok je Vlada Avramov izostao iz protokola zbog povrede na treningu.
EPA
Lacio je uspeo da napravi veliki preokret i da posle 0:2, savlada Bolonju sa 3:2. Aleksandar Kolarov je igrao svih 90 minuta i bio je asistent prilikom prvog pogotka ’nebeskoplavih’, a meč je završio sa žutim kartonom. Roma je preuzela čelnu poziciju u Seriji A posle pobede nad Atalantom od 2:1. Ivan Radovanović ušao je u 34. minutu igre umesto povređenog Manfredinija, a bio je jedan od najbolje ocenjenih igrača gostiju.

Udineze je zabeležio važnu pobedu kojom je praktično i obezbedio opstanak, savladan je Livorno u gostima sa 2:0, a Aleksandar Luković je igrao svih 90 minuta, dok je Dušan Basta i dalje na listi povređenih. U gradskom derbiju Đenove, Sampdorija je slavila sa 1:0. Stefan Šćepović je ušao u igru u 58. minutu umesto povređenog Kasana, dok je na klupi za rezerve gostiju bio Nenad Tomović. Danijela Aleksića i povređenog Boška Jankovića nije bilo u protokolu.
EPA
Mančester Junajted je na gostovanju Blekburnu odradio dobar posao u odbrani, ne primivši gol, ali je zakazao u napadu pošto je meč završen sa 0:0, posle čega ’crveni đavoli’ i dalje zaostaju za vodećim Čelsijem koji ima i utakmicu manje, a Arsenal je takođe u mogućnosti da pobedom prestigne aktuelnog šampiona Engleske. Nemanja Vidić je bio dobar svih 90 minuta.

Sa druge strane, Čelsi je proteklog vikenda igrao meč polufinala FA Kupa sa Aston Vilom (3:0), a Branislav Ivanović se oporavio od povrede pa je bio među rezervama, dok Nemanje Matića nije bilo u protokolu. Vigan nije igrao svoj meč, a u međuvremenu je potvrđeno da Vladimir Stojković neće ostati u Premijerligašu naredne sezone. Vulvsi su na svom terenu igrali bez golova sa Stoukom, a Nenad Milijaš je u igru ušao deset minuta pre kraja i u poslednjim trenucima je imao jedan pokušaj sa distance. Duško Tošić je debitovao u Čempionšipu i njegov Kvins Park Rendžers je slavio na gostovanju Kristal Palasu sa 2:0. Za 90. minuta Tošić je zabeležio žuti karton.
EPA
Valensija je proteklog vikenda doživela poraz na gostovanju Maljorki – 3:2. Posle puno vremena, Nikola Žigić je bio starter i odigrao je svih 90 minuta. Srpski reprezentativac je imao nekoliko prilika koje nije iskoristio, ali je uspeo da zabeleži asistenciju Albi prilikom prvog gola Valensije.

Sevilja je slavila na gostovanju Malagi sa 2:1, a uspešan nastup za goste imao je Ivica Dragutinović koji je meč završio sa asistencijom, ali i žutim kartonom. Milan Stepanov nije igrao za domaću ekipu. Milan Smiljanić nije bio u protokolu u porazu Hihona od Viljareala, ali se očekuje da bude u kombinaciji za tim za susret sa Tenerifama, pošto se u međuvremenu potpuno oporavio od povrede. Ivan Obradović takođe nije bio u timu Saragose koja je poražena od Osasune sa 2:0.
EPA
Srpski fudbaleri u Nemačkoj nisu imali zapažen vikend. Kod Bundesligaša najuspešniji je bio Zdravko Kuzmanović čiji je Štutgart slavio na gostovanju Herti. Vezista srpske reprezentacije je igrao svih 90 minuta, namestio je nekoliko prilika saigračima, a takođe je i sam u nekoliko prilika ugrozio gol Herte, dok je zbog igranja rukom dobio žuti karton.

Gojko Kačar je igrao do 66. minuta za berlinsku ekipu, dok Nemanje Pejčinovića nije bilo u protokolu. Zoran Tošić je takođe propustio meč Kelna, ali zbog suspenzije, dok je Nikola Petković bio na klupi za rezerve Ajntrahta. Dortmund Nevena Subotića je poražen od Majnca, srpski reprezentativac je igrao svih 90 minuta, kao i Miloš Marić koji je bio u porazu Bohuma od HSV-a.

U Cvajti, Đorđe Rakić se upisao u strelce za Minhen 1860, kada je posle ulaska u igru postigao treći gol u pobedi od 3:1 nad Bilefelda. Aleksandar Ignjovski je odigrao celu utakmicu, a Antonio Rukavina je imao slab meč koji je „krunisao“ autogolom i žutim kartonom. Srđan Baljak je igrao za Duizburg ali se nije upisao u strelce.

Ivan Ergić je zamenjen petnaestak minuta pred kraj u remiju Burse sa Genčlerbiriglijem 0:0. Milan Martinović je igrao do 42. minuta za Dijarbakir.

Milan Dudić je zamenjen u drugom poluvremenu u susretu Salcburga sa Austrijom 2:0, dok je Srđan Pavlov igrao za Kapfenberg.
Cirih je u derbiju švajcarskog prvenstva poražen od Bazela sa 2:1. Milan Gajić je u igru ušao 15 minuta pred kraj, a Goran Obradović je igrao svih 90 minuta u pobedi Siona nad Arauom (4:0).

Srpski fudbaleri u Češkoj nisu nastupali, dok je kolo u Poljskoj odloženo zbog nacionalne žalosti posle pogibije državnog vrha u avionskoj nesreći u Rusiji.

Valensijen je poražen od Monaka sa 2:1, ali je Milan Biševac uspeo da se upiše u strelce, kada je doveo svoju ekipu u vođstvo u 37. minutu. Mateja Kežman je odigrao poslednjih 15 minuta za PSŽ, koji je slavio protiv šampiona Bordoa sa 2:0. Grenobl je posle novog poraza, od Tuluza sa 4:0, ispao iz lige, a Milivoje Vitakić je igrao ceo meč, dok je Danijel Ljuboja iz igre izašao šest minuta pre kraja. Nenad Džodić i dalje ne igra zbog povrede, dok Dejan Milovanović nije bio u protokolu u pobedi Lensa nad Bulonjom. Nenad Kovačević je odigrao nešto manje od deset minuta, dok je Ivan Stevanović bio na klupi za rezerve Sošoa.



Standard je u plej-ofu 2 belgijskog šampionata savladao Žerminal sa 3:0, a Milan Jovanović nije bio u sastavu. Gent je u „jačem“ plej-ofu igrao 1:1 na gostovanju Brižu, a Bojan Jorgačević je bio standardan na golu gostiju. Nemanja Rnić ponovo je bio na klupi Anderlehta, ovaj put u remiju sa STVV-om. Najbolji učinak proteklog vikenda imao je Marko Pantelić koji je postigao tri gola u demoliranju Venloa od strane Ajaksa sa 7:0. Pantelić je bio strelac u 12. minutu, posle čega je asistirao Emanuelsonu, a zatim je sa još dva pogotka u 75. i 80. krunisao sjajnu partiju, pre nego što je zamenjen uz ovacije publike. Miralem Sulejmani nije nastupao za Ajaks i po svemu sudeći napustiće klub iz Amsterdama u predstojećem prelaznom roku. U remiju PSV-a i Fejenorda bez golova, Jagoš Vuković i Stefan Babović nisu igrali.



Tvente je ostvario novu pobedu, ovaj put nad Herenvenom, za koji je prvih 70-ak minuta igrao Filip Đuričić. Slobodan Rajković je pobedu svoje ekipe posmatrao sa klupe za rezerve. Goran Lovre je posle dužeg vremena bio van standardne postave, a njegov Groningen je savladao Viljem II sa 4:0.
Srpski fudbaleri u Rusiji bili su uspešni proteklog vikenda. Nenad Đorđević je potpisao za Krila Sovjetov i priliku da debituje dobio je petnaestak minuta pred kraj meča. Nekadašnji kapiten Partizana je priliku iskoristio na najbolji mogući način pošto je iz slobodnog udarca u 79. minutu postigao drugi, i ispostaviće pobedonosni pogodak, pošto je Saturn u nastavku smanjio na 2:1.

Miloš Krasić bio je uspešan u dresu CSKA, pošto je za 90 minuta drugim golom za ’armejce’ doprineo pobedi nad Alanjom u Vladikavkazu od 3:1.



Dušan Anđelković je takođe zatresao mrežu, a njegovim golom u 83. minutu Rostov je došao do podebe nad Amkarom. Dejan Radić je bio na klupi za rezerve pobedonosne ekipe. Uspešan je bio i Danko Lazović koji je bio asistent prilikom jedinog pogotka Zenita na meču sa Lokomotivom.



Mitar Peković je igrao svih 90 minuta u pobedi Anžija nad Sibirom, za koji nije igrao Nikola Valentić. Đorđe Jokić odigrao je ceo meč za Tom koji je igrao 0:0 u Moskvi sa Dinamom.



U Ukrajini, Dinamo je savladao arsenal sa 3:1, a za domaću ekipu igrao je Miloš Ninković do 68. minuta, uz žuti karton. Igora Duljaja nije bilo u sastavu Šahtjora koji je igrao bez golova sa Dnjeprom.

Metalurg je bio ubedljiv protiv Ilčiveca u gostima (4:0), a Vladimir Dišljenković je, sa kapitenskom trakom, bio sjajan. Đorđa Lazića nije bilo u sastavu pobedničke ekipe. Milan Obradović je igrao za Metalist, kao i Jovan Markoski za Vorsklu , Ivan Milošević i Nemanja Tubić (Karpati). Za Zakarpatije, Aleksandar Trišović je igrao do 65. minuta.
U Grčkoj, Panatinaikos je osvojio titulu, a za treće mesto će se boriti Olimpijakos i PAOK. PAOK je savladao Kavalu minimalnim rezultatom, a Vladimira Ivića nije bilo u domaćoj ekipi, a Ivana Gvozdenovića u gostujućoj. Aleksandar Simić bio je na klupi Panioniosa, a proteklog vikenda nisu igrali ni Željko Đokić i Filip Arsenijević za Pantrakikos.

Na Kipru se igra plej-of i Radovan Krivokapić je doneo važnu pobedu Enozisu nad Etnikos Ahnasa. APOEL je savladao Apolon u Limasolu sa 2:1, a Nenad Mirosavljević je igrao za pobedničku ekipu.

U poslednjem kolu prvenstva Izraela pred plej-of, Makabi Petah Tikva je izgubila od Hapoel Ranane sa 3:2, a Nebojša Marinković je bio strelac za poraženu ekipu, dok je Dragoslav Jevrić bio na klupi. Ivica Iliev nije bio u kombinaciji za meč Makabija, dok je Nemanja Vučićević i dalje bolestan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: