Barklis traži kupca za Liverpul

Premijerligaš Liverpul angažovaće Barklis banku da u ime vlasnika kluba, Amerikanaca Toma Hiksa i Džordža Džileta, pronađe kupca za klub sa Enfilda.

Izvor: MT

Ponedeljak, 12.04.2010.

09:48

Default images

Cena za najtrofejniji engleski klub bila bi oko 570 miliona evra, a američki dvojac namerava da proda svih 100 procenata vlasništva. Hiks i Džilet su klub kupili u februaru 2007. godine za oko 270 miliona evra i od tada su više puta izražavali međusobno neslaganje oko politike poslovanja, kao i neslaganje sa menadžerom Rafaelom Benitezom.

Navijači Liverpula već duži period vode kampanju protiv vlasnika, buneći se zbog sve većeg duga u koji klub tone i koji trenutno iznosi oko 270 miliona evra, kao i zbog nedovoljnog ulaganja u igrački kadar, što se odrazilo na slabe rezultate ’crvenih’ pogotovo ove sezone. Liverpul gotovo sigurno neće nastupati u Ligi Šampiona naredne sezone, a iz tog takmičenja je ove godine ispao u grupnoj fazi. Jedinu utehu navijačima Liverpula predstavlja borba za trofej u Ligi Evrope, gde se u polufinalu sastaju sa Atletiko Madridom.

Dug Liverpula mogao bi uskoro da postane predmet refinansiranja, što bi omogućila upravo Barklis banka, a prema pisanju Sandej Tajmsa, novi predsednik kluba mogao bi da bude predsednik Britiš Ervejza, Martin Broton.

Liverpul je osnovan 1892. godine i najuspešniji je engleski klub svih vremena, sa 18 titula prvaka Engleske, kao i pet titula prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: