Održan 17. Dečiji maraton

Tradicionalni 17. Dečiji maraton održan je u subotu u Beogradskom zoo vrtu uz učešće 150 najbržih mališana, predstavnika beogradskih predškolskih ustanova.

MT Izvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli

Pobednik finalne trke na stazi oko Slonare dugoj 230 metara, bio je šestogodišnji Nikola Jović iz vrtića "Grofica Olga", ispred vršnjaka Velimira Ilića iz "Košute" i Senada Alilija koji je predstavljao vrtić "Leptirić".

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ocenio je manifestaciju kao "izvanredan uvod u veliki Beogradski maraton" koji će biti održan u nedelju 18. aprila.

"Dečiji maraton je najbolji način da decu zainteresujemo za sport. To je i svrha postojanja ove manifestacije", rekao je Nikolić.

Nikolić je napomenuo da se kroz održavanje Dečijeg maratona i "organizatori najbolje uče i pripremaju za održavanje velikog maratona".

"Mnogo toga učimo od dece. Tu pre svega mislim na ljubav prema igri i trčanju, koja je u osnovi svakog takmičenja, pa i maratona", poručio je Nikolić.

Sport

Lola za B92: "Ostao bih u Hihonu"

Nekadašnji fudbaler Partizana Milan Lola Smiljanić, koji sada nastupa za Sporting iz Hihona, oporavio se od povrede zbog koje je pauzirao gotovo sedam nedelja.

Fudbal subota 10.04. 16:12
strana 1 od 3 idi na stranu