Novi sukob KSS i NLB lige

Na Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije odlučeno je da Super liga naredne godine počne 1. marta, uprkos preklapanju sa završnicom NLB lige.

Izvor: MT

Subota, 10.04.2010.

12:55

Default images

Radovan Lorbek, predsednik „Sidra“, poslao je pismo predsedniku KSS Draganu Kapičiću u kojem je naveo da Srbija ne može da ima više od četiri predstavnika, kao i da regularni deo takmičenja u NLB ligi ne može da se završi pre 15. marta. Na UO je usvojeno da domaća liga počne 1. marta kako bi se ostavilo dovoljno vremena za odmor igrača, kao i za rad reprezentacije.

Košarkaški savez Srbije zvanično se zalagao da u NLB ligi učestvuje 12 klubova, kako bi se takmičenje završilo ranije, ali je taj predlog preduzeće „Sidro“ odbilo.

NLB liga će se igrati sa 14 klubova, sa dve dodatne pozivnice od kojih će se jedna dati Srbiji ili Hrvatskoj a druga BiH ili sloveniji, koje će dodeljivati bord Sidra. Takođe, Češki Nimburk će sledeće tri godine dobijati specijalnu pozivnicu.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković bio je nezadovoljan odnosom NLB lige prema KSS.

NLB je prenebegla naše sporazume, poslala je pismo u kojem stoji da mogu završiti takmičenje 15. marta, plus fajnal-for. Naši klubovi dominiraju, Partizan je pred dobijanjem A licence za Evroligu, a nemaju nikakva pravau toj ligi koja, uključenjem Nimburka više nije regionalna. Ovo je poslednja šansa za našu nacionalnu ligu, razumem i klubove, oni su u procepu. Mi moramo da počnemo našu ligu 1. marta ili će jaz biti sve veći i veći. Bora Stanković je rekao da smo prošlog juna doneli istorijsku odluku i u pravu je“, rekao je Ivković.

Na sednici se raspravljalo i o neaktivnosti članova Izvršnog Odbora KSS po pitanju obezbeđivanja materijalnih sredstava.

Država je u gorem stanju nego KSS. Problematika je opšta i Partizan se bori da preživi. Sredstva nedostaju, ali radi se na njihovom obezbeđenju. Ukliko ne pomognu javna preduzeća, privatni sektor je u krizi, mi smo u problemima. U UO su predstavnici klubova, a oni bi trebalo da obezbede novac i svojim klubovima i savezu“, rekao je predsednik KSS Dragan Kapičić.

Član skupštine KSS Blažo Stojanović smatra da država nema dovoljno dobar odnos prema Savezu.

A vole da se slikaju sa Dudom i igračima. Sramota je koliko manje dobijam od fudbala i odbojke, samo 62 miliona“, rekao je Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: