Musli u nedelju na Najki hup samitu

U nedelju u četiri sata ujutro po našem vremenu u Portlandu, biće održan „Najki hup samit“, na kojem će učestvovati i košarkaš FMP-a Dejan Musli.

Izvor: MT

Subota, 10.04.2010.

12:26

Default images

Musli će u tradicionalnom susretu nastupati za „Tim sveta“ koji će se suprotstaviti najboljim juniorima SAD. Prošle godine krilni centar Hemofarama Milan Mačvan predvodio je najbolje svetske juniore do pobede nad SAD 97:89. Ranijih godina, na prestižnom susretu nastupali su brojni srpski košarkaši među kojima su Igor Rakočević, Vladimir Radmanović, Milenko Tepić i dr.

Ekipu SAD će sa klupe predvoditi Bob Ćimino, dok će trener svetske selekcije biti Australijanac Bob Beveridž, a pomagaće mu Marin Sedlaček.

Pomoćni trener Marin Sedlaček izjavio je da utakmica neće biti revijalnog karaktera.

Utakmica nema ol-star karakter, već više takmičarsku prirodu. Sasvim je sigurno da će ove godine biti teže zato što su Amerikanci prošle godine izgubili. Ono što znamo o Amerikancima je da su dopunili selekciju visokim igračima, zato što ova naša selekcija ove godine ima dosta visokih igrača poput Muslija, Kantera, Mirotića i Loa“, rekao je Sedlaček.

Prvi „Najki hups samit“ održan je 1995. godine i tokom proteklih 15 godina kroz njega su prošla poznata NBA imena kao što su Kevin Garnet, Elton Brend, Kevin Duren, Stefon Marburi, Baron Dejvis, Zekr Rendolf, ali i internacionalnci koji su ostvarili uspešne karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu – Dirk Novicki, Toni Parker, Luis Skola, Andrea Barnjani.

Sa naših prostora, pored pomenutih Rakočevića, Radmanovića, Tepića i Mačvana, igrali su još i Vlado Šćepanović, Jovo Stanojević, Goran Ćakić, Luka Bogdanović, Dragan Labović, Nemanja Aleksandrov, Boban Marjanović, Dušan Šakota i Igor Milošević.a

Tim SAD:
Bekovi: Harison Barns, Vil Barton, Redži Bulok, Kajri Irving, Brendon Najt, Kendal Maršal
Krila: Tobias Haris, Terens Džouns, Patrik Jang
Centri: Mejers Leonard, Džared Salindžer

Tim Sveta:
Bekovi: Džejson Kadi (Australija), Duje Dukan (Hrvatska), Kori Džozef (Kanada), Sui Ran (Kina)
Krila: Enes Kanter (Turska), Mael Lebrun (Francuska), Nikola Mirotić (Crna Gora), Tristan Tompson (Kanada)
Centri: Dejan Musli (Srbija), Robert Loe (Novi Zeland)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: