Startuje prvi Beogradski reli

Na prvom Beogradskom reliju, „Trofeju Mirko Martinović“ učestvovaće 33 posade, što zvuči veoma primamljivo za sve ljubitelje discipline auto sporta.

Izvor:

Subota, 10.04.2010.

08:58

Default images

Iako na listi prijavljenih posada prednjači jugo 55 u klasi 1, to svakako ne znači da neće biti i malo boljih „mašina” na reliju u organizaciji novoosnovanog ASK MM pauer.

Drugog vikenda aprila startuje prvo takmičenje pod okriljem Sportskog auto karting saveza Srbije, koje će se pored brzinskih ispita na Avali i Košutnjaku voziti i specijal na kartodromu „Ada Huja“. Pored standardnih pehara za slavodobitnike u generalnom plasmanu i po klasama, organizator je u čast i sećanje na Mirka Martinović, pripremio memorijalne plehove za najbrže na specijalnom brzinskom ispitu Avala u klasama 2 i 3.

Svečano otvaranje relija zakazano je za 9.30 časova ispred Gradskog dvora u nedelju, a prva posada sa startne rampe kreće u 10.01 časova, dok je idealno vreme za najbržu posadu na cilju 16.45. Ukupna dužina itinerera je 238,44 kilometara, dok se devet specijalnih ispita održava na dve različite lokacije, pet puta Avala i četiri kruga na Košutnjaku. Ukupna dužina specijalnih ispita je 70,53 kilometara, a reli broj tri sekcije na asfaltnoj podlozi.
Foto: Miško Ruvidiæ
Tehnički pregled i verifikaciji zakazani su za subotu sa početkom u 10 časova na kartodromu „Ada Huja“. Na istom lokalitetu u popodnevnim satima biće održan specijalni vremenski ispit za sve posade. Svi će imati šansu da u dva kruga, što pre zaustave štoperici, prolaskom kroz cilj. U nameri da novi zakon o bezbednosti u saobraćaju što više približe najmlađim sugrađanima, organizator je za njih predvideo takmičenja na biciklama, po karting stazi. Teorijski je svakako obavezan.

Da bi uvodni dan prvog Beogradskog relija učinili što zanimljivijim i naj taj način, što većem broju ljubitelja sporta brzina skrenuli pažnju da sutradan u nedelju dođe na Avalu i Košutnjak, na kartodromu će biti viđeno i takmičenje u kartinzima poznatih javnih ličnosti iz sveta sporta, muzike i pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: