Omladinci sa Grcima 14. aprila

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, igraće prijateljski meč sa Grčkom 14. aprila u Beogradu.

Izvor: B92, FSS

Četvrtak, 08.04.2010.

14:05

Default images

Selektor Aleksandar Stanojević je za meč sa Grcima pozvao 22 fudbalera. Srbija se već sastajala sa Grčkom u prvom krugu kvalifikacija kada je slavila sa 1:0 u Kragujevcu. Meč se igra u sredu, 14. aprila na stadionu Obilića u Beogradu, sa početkom od 15:30h.

Selektor ’orlića’ nije mogao da računa na neke igrače koji igraju u inostranstvu, tako da će ovaj put izostati Ljajić (Fiorentina), Milanović (Lokomotiva Moskva), Ignjovski (Minhen 1860), Đuričić (Herenven), Predrag Stevanović (Šalke), Čović (Parma) i Stevanović (Inter). Dozvolu je jedini dobio kapiten Danijel Aleksić, koji nastupa za Đenovu. Pod znakom pitanja je i dolazak Stefana Deaka iz ruskog Spartak Nalčika.

Od igračih iz domaćih klubova takođe će izostati Saša Marković (OFK Beograd) koji će istog dana igrati utakmicu polufinala LAV Kupa Srbije, kao i povređeni Miloš Ostojić (Teleoptik), Jovan Krneta (Partizan) i Nikola Maksimović (Sevojno). Još ranije je zbog povrede otpao Uroš Ćosić (CSKA, Moskva) koji neće biti na raspolaganju ni za drugi krug kvalifikacija.

Selektor Stanojević smatra da će Grčka biti idealan protivnik Srbije pred nastavak kvalifikacija.

Imali smo ideju da protiv Grčke pokušamo da sastavimo najjači tim, ali na žalost u tome nećemo uspeti iz objektivnih razloga, pa će to biti još jedna odlična prilika da se još neki momci dokažu i izbore mesto na kvalifikacijama. Pojedinci su se ozbiljno nametnuli protiv Ukrajine, sada im preostaje da to i potvrde. Grčka je sjajan protivnik, svesno smo baš njih izabrali za poslednjeg rivala. Žao mi je što nećemo biti kompletni, ali verujem da ćemo svi biti na okupu kada počnu pripreme za drugi krug kvalifikacija, 17.maja i da ćemo u Austriji uspeti da ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope“, istakao je Stanojević.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:

Golmani: Marko Dmitrović, Vilson Caković (obojica Crvena zvezda).

Odbrana: Zlatko Liščević (Crvena zvezda/Sopot), Marko Petković, Milan Rodić (OFK Beograd), Stefan Deak (Spartak Nalčik), Lazar Ćirković (Rad), Danijel Morariju (Čukarički), Matija Nastasić (Teleoptik), Filip Pjević (Mladost, Apatin).

Sredina terena: Darko Brašanac (Partizan), Luka Milivojević (Rad), Nikola Krčmarević (Čukarički), Vojkan Miljković, Branko Mihajlović (Teleoptik), Marko Adamović (Spartak Zlatibor Voda), Goran Brkić (Mladost, Apatin), Bojan Aleksić (OFK Beograd), Jevrem Kosnić (Inter),

Napad: Danijel Aleksić (Đenova), Marko Šćepović, Aleksandar Đoković (Teleoptik).

Utakmica sa Grčkom igra se u sredu 14.aprila od 15.30 na stadionu Obilića u Beogradu, a ulaz je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: