SAF: "Bajern 'navukao' isključenje"

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson optužio je igrače Bajerna da su isprovocirali igrača njegovog tima Rafaela da dobije drugi žuti karton.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2010.

11:16

Default images

"Taj prekršaj se dogodio na 30 metara od gola, nije bilo nikakve direktne pretnje za našeg čuvara mreže. Sudija nije ni mislio da mu pokaže drugi žuti karton, dok ga nisu okružili igrači Bajerna. To je tipično za Nemce", rekao je Ferguson, a prenose britanski mediji.

Engleska ekipa pobedila je sa 3:2, iako je posle 40. minuta imala tri gola prednosti. Bajern je prošao u polufinale zahvaljujući pobedi od 2:1 u Minhenu.

"Teško je 'svariti' ono ono što nam se desilo u revanš utakmici sa Bajernom. S jedne strane, može se reći da smo prokockali veliku šansu, a sa druge da nismo imali sreće", zaključio je Ferguson.

Ni trener Bajerna Luj van Gal nije ostao dužan svom kolegi.

"Mislio sam da je Engleska poznata po fer-pleju. Ne delim Fergusonovo mišljenje. Svaki profesionalni fudbaler mora da nauči da se kontroliše na terenu. Ako dobijete drugi žuti karton, to znači da idete napolje", objasnio je Van Gal.

Holanđanin je rekao i da se ne slaže ni sa Fergusonovom tvrdnjom da bi Mančester prošao dalje da nije imao igrača manje.

"To nikada nećemo saznati ni mi, ni ser Aleks, jer se ova utakmica neće ponovo igrati. Lako je govoriti ovakve stvari posle poraza",kazao je trener Bajerna.

Bajern će u polufinalu igrati protiv Olimpika iz Liona, dok će se branilac titule Barselona sastati sa milanskim Interom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: