Marakana poplavljena

Fudbalski stadion Marakana, na kojem će biti igrane utakmice prvenstva sveta 2014. i olimpijskog turnira 2016. godine, osvanuo je potpuno poplavljen.

Izvor: NK

Sreda, 07.04.2010.

15:16

Default images

Posle obilnih kiša, koje su pogodile brazilsku državu Rio de Žaneiro i izazvale smrt 95 ljudi, šteta je naneta i Marakani. Pored terena, poplavljene su sve svlačionice, zbog čega će utakmica Kupa Libertadores između Flamenga i Universidada iz Čilea morati da bude odigrana na drugom stadionu.

Predsednik Brazila Luis Inasio da Silva obećao je da poplava neće uticati na organizaciju Mondijala i Olimpijskih igara.

"Rio de Žaneiro će biti spreman za svetsko fudbalsko prvenstvo 2014, a potom i za Olimpijske igre 2016.", rekao je prvi čovek Brazila i dodao da se ubrzano radi na usavršavanju sistema dreniranja terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: