Turkinje vladaju, odlični omladinci

Od 2-11. aprila u glavnom gradu Belorusije Minsku održava se evropsko prvenstvo u dizanju tegova. Posle dva dana takmičenja već su oboreni neki rekordi.

Izvor: ÈŽ

Sreda, 07.04.2010.

14:48

Default images

Tajlan Nurčan iz Turske postala je šampionka Evrope u najlakšoj kategoriji kod devojaka do 48 kilograma. Ona je objedinila sva tri zlata u trzaju, izbačaju i totalu. U izbačaju je oborila evropski rekord sa 118 podignutih kilograma. U kategoriji do 53 kilograma trostruka šampionka Evrope postala je, opet, Turkinja Ajlin Dasdelen.

Uz to je oborila i evropski rekord u izbačaju sa 120 kilograma.

Istakla se i mlada šesnaestogodišnja Bojanka Kostova iz Bugarske. Ona je bila srebrna u totalu i izbačaju, a bronzana u trzaju. Njen uspeh je još veći, jer je u sve tri discipline oborila sve postojeće omladinske rekorde.

Najveće iznaneđenje do sada napravio je fantastični mladi Jermen Smbat Margarijan. On je u katogoriji do 56 kilograma osvojio dve medalje. U izbačaju je postao šampion Evrope sa podignutih 146 kilograma, što je novi evropski omladinski rekord. U totalu je bio drugi. Njegov uspeh je posebno značajan, jer je taj rezultat napravio takmičivši se u grupi B.

Novi evropski šampion u toj težinskoj kategoriji je domaći takmičar Vitalij Derbenev, koji je bio najbolji u trzaju i totalu, dok je u izbačaju bio tek četvrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: