Godišnja Skupština OKS 9. aprila

Godišnja Skupština Olimpijskog komiteta Srbije održaće se 9. aprila u Subotici, gde će istog dana startovati i EkOlimpijada Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 07.04.2010.

13:10

Default images

EkOlimpijada Srbije je akcija kojom se naš nacionalni olimpijski komitet priključuje projektu Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja "Očistimo Srbiju". Kako je najavio OKS, u godini u kojoj proslavlja 100 godina postojanja sa svojim aktivnostima će izaći iz Beograda i potruditi se da obiđe što veći broj gradova u našoj zemlji, u cilju da se duh olimpizma širi Srbijom.

Domaćin godišnje Skupštine OKS, Subotica, izabran je posle poziva gradonačelnika Saše Vučinića, a gradu je pripala i čast da bude organizator prve EkOlimpijade čiji je osnovni cilj promovisanje univerzalnih olimpijskih vrednosti, pre svega, kod mlade populacije.

Nizom radionica i aktivnosti kroz druženje i igru, uz prisustvo sportista koji će svojim primerom deci skrenuti pažnju na važnost bavljenja sportom i neophodnost očuvanja životne sredine, OKS će na neposredan način propagirati one olimpijske vrednosti koje se ne tiču samo sportskih takmičenja i vrhunskih sportskih rezultata.

Manifestacija će početi izložbom "Vek igre - 100 godina olimpizma u Srbiji" koju će u 12.30 časova u Gradskoj kući zajedno otvoriti predsednik OKS Vlade Divac, gradonačelnik Subotice, kao i bivši i sadašnji olimpijci Zoran Kalinić, Djula Mešter i Davor Štefanek.

Izložba hronološki prati istoriju sporta, nastanak i razvoj OKS od 1910. do danas, sa posebnim osvrtom na učešće naših sportista na Olimpijskim igrama i trajaće do 19. aprila.

U okviru EkOlimpijade biće održana i radionica na kojoj će za osnovna tema biti zajednička borba protiv svake vrste diskriminacije, a po okončanju manifrestacije učesnicima će biti dodeljene diplome za uspešno razvijen "EkOlimpijski duh".

Posle Subotice, EkOlimpijada će krenuti na svoj put po Srbiji i obići brojne gradove među kojima su Beograd, Novi Sad, Kosjerić i Petrovac na Mlavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: