Lagana trojka Srbije u Osaki

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Jelen Superlige, savladala je selekciju Japana rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici u Osaki.

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 07.04.2010.

13:12

Default images

Golove su postigli Dragan Mrđa u 15. i 23. minutu i Nemanja Tomić u 60. minutu. Izabranici Radovana Ćurčića imali su terensku inicijativu tokom celog meča i bolje su koristili svoje šanse. Japanci su nekoliko puta zapretili našem timu, ali je na golu odličan bio Željko Brkić.

Već u četvrtom minutu, Mrđa je imao priliku da se upiše u strelce. Posle neuspele ofsajd zamke, napadač reprezentacije Srbije je pogodio stativu, a posle samo nekoliko kasnije u gol šansi je bio i Radosav Petrović koji je bio zamalo neprecizan.

Jedanaest minuta kasnije Srbija dolazi do vođstva, a glavni akteri još jednom su bili Petrović i Mrđa. Mladi fudbaler Partizana uputio je loptu sa sredine terena ka napadaču Vojvodine, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao i doneo našoj selekciji prednost.

Usledila je potom serija napada reprezentacije domaćina. Nagamoto je prošao po desnoj strani i centrirao Okazakiju, ali je Brkić sjajno intervenisao. Odmah zatim, usledio je još jedan pokušaj posle kornera, ali je naš golman zaustavio šut Kurikare.
FoNet
Za razliku od Japanaca, Srbija je svoje prilike koristila pa je u 23. minutu rezultat bio 2:0. Posle prodora sa leve strane, fudbaler Crvene zvezde Pavle Ninkov ubacio je loptu u šesnaesterac, a Mrđa se ponov najbolje snašao u gužvi i postigao svoj drugi pogodak.

U finišu prvog dela, Nakamura je pokušao da proigra Okazakija u jednoj od opasnijih akcija po gol Željka Brkića, ali rezultat je ostao 2:0.

Nastavak je doneo nekoliko solidnih prilika sa obe strane, Japanci svoje ponovo nisu iskoristili, dok je Srbija do trećeg gola došla posle slobodnog udarca koji je izveo Nemanja Tomić. Fudbaler Partizana postigao je odličan pogodak sa 25 metara udaljenosti od gola.

Senku na ubedljivu pobedu našeg tima bacila je povreda kolena Ljubomira Fejse koji je na nosilima napustio teren.

Selektora Srbije Radomira Antića na meču sa Japanom menjao je trener Javora Radovan Ćurčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: