Kriminalci ucenjuju fudbalere

Predsednik meksičkog fudbalskog kluba Indios iz Siudad Huareza, Francisko Ibara, saopštio je da su neimenovana lica pretila pojedinim igračima tog kluba.

Izvor: LB

Sreda, 07.04.2010.

00:22

Default images

Siudad Huarez se nalazi u blizini granice Meksika i SAD i u 2009. godini u tom gradu je registrovano čak 2.500 ubistava. Prema policijskim izveštajima Siudad Huarez je jedan od najvećih centara organizovanog kriminala u toj zemlji. Indios se nalazi na začelju tabele meksičke Klausure i na kraju sezone će sigurno ispasti iz elitnog ranga takmičenja.

Neki moji igrači su bili ucenjivani. Njihove porodice ne žive u Huarezu”, izjavio je predsednik Francisko Ibara, koji nije želeo da saopšti imena tih igrača, ali ni da precizira o kakvim je ucenama reč.

Naš treći golman je napustio klub i Huarez pošto je dobio pretnje smrću. Kriminalci su od njega tražili i novac”, dodao je Ibara.

Portparol Siudad Huareza Serđo Belamonte rekao je da su fudbaleri često na meti kriminalaca i dodao da gradske vlasti veruju da iza svega stoje moćni narko karteli

Ne sumnjamo da je sve to istina, pošto u svim sferama društva nailazimo na iste probleme. Situaciju dododatno pogoršava činjenica da su sada u pitanju javne ličnosti”, rekao je Belamonte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: