Čelnici Zvezde kod ministara

Dok se ostali klubovi spremaju za Superligu menadžment Crvene zvezde traži izlaz iz kruga sportskih kolektiva koji su na udaru novog Zakona o stečaju.

Izvor: JT

Utorak, 06.04.2010.

21:54

Default images

Kako prenose “Večernje novosti” rešenje o predstečajnom postupku još nije stiglo na Mali Kalemegdan, ali čelnici crveno-belih pokušavaju da budu korak ispred zakonske procedure i da preduhitre posledice koje bi, u krajnjem ishodu, mogle da rezultiraju gašenjem kluba.

Sledeći potez čelnika Zvezde je sastanak s ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem i ministarkom sporta Snežanom Samardžić-Marković, koja je na sastanku Saveta za sport izjavila da je cilj sačuvati klubove kao bazu.

Razgovaraćemo s predstavnicima nadležnih ministarstava, kako bismo saznali u kom pravcu bi trebalo da se odvija ova sportska problematika. Od tog sastanka mnogo očekujemo. Svi znaju šta predstavlja Zvezda u srpskom sportu i bila bi ogromna šteta da se ugasi klub tako velike tradicije. Kada smo došli na Kalemegdan, znali smo da će se ovo desiti, a zna se i da ova uprava nije učestvovala u pravljenju dugova”, istakao je predsednik Crvene zvezde Vladislav Lučić u izjavi za “Novosti”.

U klubu očekuju da svakog časa stignu preliminarni rezultati izveštaja revizorske kuće o iznosu duga. Nezvanično, radi se o sumi znatno manjoj od 12 miliona evra, s obzirom na to da neka potraživanja nisu imala utemeljenja u dokumentima.

Osim dogovora s poveriocima o reprogramu dugova, Crvena zvezda očekuje da se mnogi od njih odreknu svojih potraživanja, što bi otvorilo put ka deblokadi klupskog računa. Da bi se izbegao automatski stečaj, potrebno je da u roku od dva meseca račun bude odblokiran bar na jedan dan, ili da klub u dogovoru s poveriocima započne proces restrukturiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: