Semenja trči na mitingu u Saragosi

Svetska prvakinja na 800 metara, južnoafrička atletičarka Kaster Semenja, saopštila je da će učestvovati na mitingu u Saragosi 24. juna.

Izvor: LB

Utorak, 06.04.2010.

17:34

Default images

Semenja je posle Svetskog prvenstva, koje je prošlog leta održano u Berlinu, podvrgnuta proveri pola, a očekuje se da će Međunarodna atletska federacija (IAAF) rezutate medicinskih testova saopštiti u junu. "Želela sam da se vratim na stazu ranije, ali je Atletska federacija Južne Afrike insistirala da sačekam objavljivanje rezultata testova", rekla je Semenja.

Njoj je prošle sedmice bilo zabranjeno da nastupi na mitingu u Stelenbošu u Južnoj Africi.

"Mislim da je odluka da mi se zabrani nastup u Stelenbošu bio nezakonit i pogrešan, ali u ovom trenutku ne želim da pravim probleme i sačekaću do juna, kako je tražila moja federacija", rekla je Semenja.

Ona je dodala da je od Atletske federacije Južne Afrike zahtevala pismenu potvrdu da će proces protiv nje biti završen do početka juna. Predstavnik za štampu Međunardne atletske federacije Nik Dejvis izjavio je da u ovom trenutku nema šta da kaže o slučaju Semenja.

"Dok predmet ne bude zvanično okončan, nemam nikakav komentar o tome", rekao je Dejvis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: