Trofej FIFA videlo 13.000 ljudi

Trofej FIFA namenjen pobedniku Mundijala u Južnoj Africi u Beogradu je, od 31. marta do 2. aprila, videlo više od 13.000 posetilaca.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2010.

15:20

Default images

Trofej FIFA je u Srbiju stigao u okviru svetske turneje koja traje 225 dana i obuhvata ukupno 84 zemlje na pet kontinenata i videlo ga je tačno 13.538 ljudi. Trofej je bilo izložen u “Ekspo centru” gde su posetioci imali priliku da fotografišu trofej, kao i da uživaju u brojnim azbavnim aktivnostima na temu fudbalu.

Veliku pažnju privukao je interaktivni fudbal, zatim „magični“ tunel, istorija fudbala u 3D bioskopu i specijalni 3D snimci nezaboravnih momenata FIFA Svetskog prvenstva. S obzirom na to da se ovogodišnji Mondijal održava u Južnoj Africi, atmosferu je upotpunilo plesanje uz tradicionalne afričke ritmove.

Da sve funkcioniše besprekorno, potrudilo se 150 volontera.

Trofej je na turneju krenuo iz sedišta FIFA u Cirihu, 21. septembra prošle godine i preći će ukupno oko 138 hiljada kilometara. Turneja se završava 4. maja kada trofej stiže u zemlju domaćina Mundijala, Južnu Afriku.

Srbija je bila 74. zemlja po redu koju je trofej posetio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: