Barsa i Arsenal desetkovani

Fudbaleri Barselone i Arsenala oslabljeni povredama igrača dočekaju revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.04.2010.

13:30

Default images

Treneri Pep Gvardiola i Arsen Venger imaju mnogo problema oko sastavljanja tima, pošto će brojni prvotimci zbog povreda propustiti revanš utakmicu. Prva utakmica u Londonu završena je bez pobednika, 2:2. Barselona je vodila sa 2:0, golovima Zlatana Ibrahimovića, ali je Arsenal uspeo da izjednači preko Tea Volkota i Seska Fabregasa.

U timu aktuelnog evropskog šampiona Barselone neće biti Ibrahimovića zbog povrede lista na desnoj nozi, a utakmicu će propustiti i Žerar Pike i Karles Pujol. Neizvestan je i nastup Jaja Turea, ali i Andresa Inijeste.

"Nedostaju nam igrači za revanš utakmicu, pa će nam podrška navijača biti neophodna. Moraju da nas guraju - ovo je pravo finale, najvažnija utakmica u godini. Došli smo do kraja sezone i svaka utakmica je važna", rekao je trener Barselone Pep Gvardiola.

Odbrambeni igrač Barselone Erik Abidal vratio se u tim posle dvomesečne pauze zbog povrede i asistirao kod dva pogotka na subotnjoj utakmici protiv Atletika iz Bilbaoa (4:1).

"Branimo trofej u Ligi šampiona i moramo da damo sve od sebe da ga odbranimo. To je najvažnija utakmica u sezoni i ne smemo da razočaramo", rekao je Abidal.

Trener Arsenala Arsen Venger priznao je da je Barselona nadigrala njegovu ekipu u prvoj utakmici, ali je ipak rekao da je zadovoljan rezultatom.

"Moramo da zaboravimo na prvu utakmicu, da napravimo plan za revanš i držimo se dogovora. Moramo da budemo hrabri, da se ne krijemo na
terenu. Nije tajna da nas je Barselona nadigrala u prvom meču, ali i mi smo imali dobre šanse
", rekao je Venger.

Kapiten Arsenala Fabregas neće igrati zbog povrede koju je zadobio na prvoj utakmici, kada je Pujol na njega oštro startovao u šesnaestercu. Utakmicu će zbog povreda propustiti i Andrej Aršavin Vilijam Galas i Robin van Persi.

Trener "tobdžija" nada se da bi Song mogao da bude spreman za revanš utakmicu.

"Song je imao povredu prepona, obaviće lekarske preglede, ali trebalo bi da bude spreman. Imamo problema sa sastavom, a na prvenstvenoj
utakmici protiv Vulverhemptona sam odmarao nekoliko igrača, kako se ne bi povredili i pogoršali situaciju
", rekao je Venger.

Ako se Song ne oporavi, Venger će u tim morati da uvrsti Sola Kembela.

Utakmica između Barselone i Arsenala igra se u utorak od 20.45, kada je na programu i drugi četvrtfinalni meč između CSKA iz Moskve i Intera. U prvoj utakmici u Milanu slavio je italijanski šampion sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: