Endiju Rodiku trofej u Majamiju

Američki teniser Endi Rodik pobedio je Čeha Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:4 u finalu turnira iz Masters serije u Majamiju.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 04.04.2010.

21:06

Default images

Rodik je meč prelomio krajem prvog i početkom drugog seta, kada su napravljena jedina dva brejka u meču, a Amerikanac je posle 93 minuta igre došao do svoje pete titule na turnirima iz Masters serije, a 29. u karijeri. Rodik je pre dve sedmice izgubio u finalu Indijan Velsa od Ljubičića, a sada je na putu do trofeja savladao Andrejeva, Stahovskog, Bekera, Almagra, Nadala i sada Berdiha.

U meču dvojice tenisera kojima je, uprkos vidnom napretku u ostalim segmentima igre, servis i dalje glavni udarac, bilo je logično da taj element odluči pobednika. Tako je i bilo – Rodik je iskoristio dve od pet brejk lopti, Berdih nije imao nijednu, Rodikov odnos asovi/duple greške bio je 13/2, a Berdihov 7/3.

I ostali statistički parametri govore u korist Amerikanca jer je napravio 24 direktna poena, uz 18 neiznuđenih grešaka, a Berdihov odnos bio je 26/33.

Ipak, na početku nije delovalo da će Amerikanac doći do trijumfa, jer je ubitačni Berdihov forhend funkcionisao kako treba i Čeh je u dva navrata imao 0:30 na suparnikov servis.
EPA
Međutim, pri rezultatu 5:5, upravo je forhend izdao Berdiha jer je greškama iz tog udarca omogućio rivalu prvu brejk loptu. Nije je Rodik realizovao, ali onda je Čeh u najgorem mogućem momentu napravio duplu servis grešku. Amerikanac drugu šansu nije propustio, tačnije Berdih je poslao još jedan forhend u aut, a u narednom gemu Rodik je lagano odservirao za vođstvo.

Slično kao u meču sa Nadalom, Amerikanac je iskoristio nalet na prelasku između setova i već na startu drugog dela igre došao do brejka. Rodik je zatim bio fokusiran prevashodno na svoj servis, ali je do dve meč lopte došao na Čehov.

Berdih je uspeo da se izvuče iz te situacije, potom i da osvoji prvi poen u Rodikovom servis-gemu, ali Amerikanac je uzeo četiri poena u nizu i došao do trofeja. Rodik je tako ponovio uspeh iz 2004. godine, kada mu je Korija predao finalni meč pri rezultatu 6:7, 6:3, 6:1.

U konkurenciji dublova slavili su treći nosioci Lukaš Dlouhi i Leander Paes, koji su u finalu bili bolji od Maheša Bupatija i Maksa Mirnija sa 6:2, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: