Klajsters i Venus u finalu Majamija

Američka teniserka Venus Vilijams i Belgijanka Kim Klajsters sastaće se u finalu WTA turnira u Majamiju.

Izvor: AG

Petak, 02.04.2010.

09:43

Default images

U belgijskom derbiju Kim Klajsters je pobedila Žistin Enan sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (3), 7:6 (6). Starija sestra Vilijams je u drugom polufinalu pobedila Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Kim Klajsers i Žistin Enan odigrale su 23. međusobni duel, a Enanova sada vodi sa 12-11 u pobedama. Na startu meča Kim Klajsters je bila mnogo bolja teniserka, dobila je prvi set sa ubedljivih 6:2, a u drugom je imala loptu za 4:0.

Žistin Enan se ipak vratila u meč, dobila je drugi set u taj-brejku, a i u trećem se igralo 13 gemova. Na kraju je ipak trijumfovala Kim Klajsters, a Enan je posle meča rekla da je zaslućeno poražena.

„Ona je koristila svoje prilike. Ja sam se borila tokom celog meča, pa je zbog toga teško izgubiti na ovakav način. Ipak, imala sam nekoliko odličnih pobeda na ovom turniru i zadovoljna sam“, rekla je Enan.

Vilijams je do finala došla posle trijumfa protiv Francuskinje Marion Bartoli sa 6:3, 6:4, što je bila njena 15. uzastopna pobeda ove sezone. Amerikanka, koja je postavljena za trećeg nosioca, u dosadašnjoj karijeri je osvojila tri titule u Majamiju, dok je Klajster jednom došla do pehara.

Nagradni fund turnira u Majamiju je 4,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: