Berdih na Soderlinga u polufinalu

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale turnira iz Masters serije u Majamiju, pošto je pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 4:6, 7:6 (7-5), 6:4.

Izvor: AK SO

Petak, 02.04.2010.

02:27

Default images

Berdih je na turniru u Indijan Velsu pre dve sedmice lako savladao Verdaska (6:0, 6:3), ali sada je meč bio neuporedivo neizvesniji i Čeh je morao da nadoknadi set zaostatka kako bi se plasirao u polufinale. U borbi za plasman u finale Berdih će igrati sa Robinom Soderlingo, koji je "samleo" Mihaila Južnjija 6:1, 6:4.

Čeh je u dramatičnom okršaju osvojio ukupno samo jedan poen više od suparnika, ali je imao više koncentracije u presudnim momentima, pa je, posle Federera, 'preživeo' još jedan maratonski meč.

„Ovo je bio sjajan duel. Počeo sam malo lošije, tromo jer sam se još osećao umornim posle dugog meča sa Federerom koji je završio kasno, oko pola četiri ujutru. Posle sam ipak našao ritam i počeo dobro da igram, a mislim da je i on popustio početkom trećeg seta. Veoma sam srećan jer sam prošao dalje“.

Berdih je do sada pet puta u karijeri stigao do polufinala na turniru iz Masters serije, a jedinu titulu osvojio je u Parizu 2005. godine pobedivši Ivana Ljubičića u finalu. Poslednji put došao je do ove faze upravo u Majamiju pre dve godine.

Berdih ima 24 godine, visok je 196cm, a u karijeri je osvojio pet titula i bio je deveti teniser na ATP listi. Poseduje veliki potencijal, ali tokom karijere je mnogo oscilirao i važi za jednog od najnepredvidljivijih igrača na Turu.

Sa druge strane, Soderling nije imao nikakvih problema protiv Mihaila Južnjija. Peti nosilac je iznenađujuće pretrpeo brejk već u prvom gemu, ali je potom u potpunosti slomio otpor Rusa i osvojio šest sledećih gemova u nizu. U drugom setu oba tenisera mučila su se da osvoje poene na svoj servis, ali je Šveđanin sačuvao prisebnost i odlično igrao u ključnim trenucima.

U drugom polufinalu turnira u Majamiju sastaju se Rafael Nadal i Endi Rodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: