DV: "I dalje samo polako"

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle plasmana svog tima na Fajnal For da je da je već postignut ogroman uspeh, ali i da ima mesta novim radostima.

Izvor: Ana K

Petak, 02.04.2010.

00:51

Default images

"Sve u vezi sa Partizanom u ovoj sezoni Evrolige moglo je da se posmatra kao iznenađenje. Mi smo bez nekih ideja krenuli kad su bile 24 ekipe, tako ćemo sada nastaviti i kada su ostale četiri ekipe", bio je odlučan Vujošević da smanji pritisak i euforiju.

Strateg "crno-belih" pohvalio je i igru Makabija, protivnika u Top 8 fazi, kojeg je Partizan u četvrtak u Beogradu savladao ukupnim rezultatom 3:1.

"Igra Makabija je izvrsna i atipična, oni su specifični tim. Nije ih bilo lako napadati. Bez velike energije i najpoštenijeg mogućeg igranja nije moguće napraviti veliki rezultat, a generalno je vrlo teško igrati protiv takve ekipe, imaju nekoliko velikih igrača. Ipak, oni su dobivši Real u Madridu mislili da su već završili posao i da su se plasirali na Fajnal For. Napravili su feštu, kupili hiljade karata i jednostavno nisu imali dovoljno tog nekog zdravog straha koji je poželjno imati ako mislite da izvučete maksimum iz svoga tima."
Vujošević je iskoristio priliku i da se zahvali publici.

"Uspeli smo da rasprodamo Arenu za dva dana. Čini mi se da su karte ible dosta skupe i to me je malo brinulo, ali pta da radim onima koji nisu imali sezonske propusnice, trebalo je da veruju od početka", kroz smeh kaže Vujošević, i dodaje: "Ponekad me plaši ta turistička publika koji dođu samo na jednu ili dve utakmice godišnje, ali atmosfera je stvarno bila odlična i navijanje je bilo fantastično."

Iako je uzbuđen zbog još jednog velikog uspeha svog tima, Vujošević je bio oprezan kada su u pitanju bile priče o eventualnom nastavku uspeha i trofeju u Parizu.

"Košarka nije egzaktna nauka i ne možete sve da podesite. Postoji relativna srazmera između mogućnosti i ambicije", kratak je bio trener, koji je potom dodao da je ozbiljniji problem finansiranje i strateška podrška timu.

"Ja mislim da je pravo pitanje da li posle ovakvog uspeha da li će Partizan moći da dobije finansijsku pomoć koja mu je neophodna. Mi smo u Arenu došli prevashodno iz finansijskih razloga, da pomognemo timu i omogućimo da igračima budu isplaćene plate. Partizan je jedan od kolektiva koji zaslužuje pažnju i to da u kontinuitetu ne mora da se brine o radu u jako teškim uslovima. Svaka čast igračima koji i pored toga što im se sve isplaćuje sa zakašnjenjem imaju puno poverenja i samo mislim da treba da se nađe neki sistem kao rešenje za podržavanje vrhunskog sporta", zaključio je Vujošević.

Fajnal for igra se od 7-9. maja u Parizu, a pored Partizana, učestvovaće i Barselona, CSKA i Olimpijakos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: