Raul spreman da ode iz Reala

Kapiten Reala Raul Gonsales Blanko najavio je da će napustiti klub na kraju sezone ukoliko iz uprave pristanu da mu isplate ostatak obeštećenja, prenosi As.

Izvor: Ana K

Sreda, 31.03.2010.

14:22

Default images

Raulov ugovor sa "kraljevskim klubom" ističe 30. juna 2011. godine, a igračev agent je preneo generalnom menadžeru kluba Horheu Valdanu da će čuveni Španac na leto napustiti klub ukoliko mu Madrid na račun uplati oko 12 miliona evra, koliko iznose svi bonusi i ostatak novca koji bi zaradio ugovorom.

Tridesetdvogodišnji napadač je u klubu još od 1992. godine, a u bogatoj karijeri je postigao 311 golova u 719 nastupa za "galaktikose". Pored toga, Raul je u skoro dve decenije sa klubom osvojio šest titula u Primeri i tri Lige šampiona, a u čitavoj karijeri nikada nije dobio crveni karton.

Ipak, jedan od najpoznatijih napadača svih vremena poslednjih godina beleži sve manju minutažu u redovima španskog giganta, a posle dovođenja najvećih svetskih zvezda kao što su Kaka i Kristijano Ronaldo, bivši kapiten španske reprezentacije igra sve manje.

Ove sezone je u svim takmičenjima na teren izašao 36 puta, uglavnom kao zamena, a postigao je "svega" šest pogodaka, što je za njega najslabiji odnos u poslednjih 16 godina.

Real trenutno u Primeri deli prvo mesto sa Barselonom, a El Klasiko će se odigrati u Madridu 11. aprila.

Liverpul zainteresovan za Raula?

Engleski Liverpul navodno je zainteresovan da na kraju ove sezone angažuje legendarnog napadača madridskog Reala Raula Gonsalesa Blanka.

Prema pisanju engleskog ‘Mirora’, trener Liverpula Španac Rafa Benites pokušaće da ubedi Raula da napusti 'kraljevski klub' i pređe na 'Enfild'. Ukoliko Španac narednog leta odluči da napusti 'Santijago Bernabeu', Liverpul bi bio spreman da mu ponudi ugovor na dve godine. On bi u tom slučaju igrao u napadu sa zemljakom Fernandom Toresom.

Raul je navodno izrazio želju da se oproba u engleskoj Premijer ligi, a pošto mu trener Manuel Pelegrini ove sezone ne pruža mnogo prilike da igra čini se da postoje velike šanse da on posle 16 godina napusti Madrid.

Raul je takođe bio povezivan i sa američkom MLS ligom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: