Leman se povlači na kraju sezone

Nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Nemačke Jens Leman objavio je da će na kraju ovogodišnje sezone okončati igračku karijeru.

Izvor: AG

Utorak, 30.03.2010.

15:20

Default images

"Svoju poslednju utakmicu igraću 8. maja", kazao je 40-godišnji golman Štutgarta misleći na termin poslednjeg kola u nemačkom prvenstvu. "Tako je odlučilo porodično veće", dodao je Leman i odbacio mogućnost da prihvati neku ponudu inostranih klubova.

Leman je za reprezentaciju Nemačke igrao 61 meč i bio prvi izbor medju stativama gola na Svetskom prvenstvu 2006. i Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Poslednju utakmicu za Nemačku igrao je upravo u finalu Evropskog prvenstva u kome je Nemačka izgubila od Španije sa 0:1. Na Mundijalu 2006. godine Leman je sa pancerima osvojio treće mesto.

Igrao je za Šalke, sa kojim je 1997. godine osvojio Kup UEFA, Milan, Borusiju iz Dortmunda, Arsenal i Štutgart.

Titulu prvaka Nemačke osvojio je 2002. godine sa Borusijom, a sa Arsenalom je 2004. bio šampion Engleske sa Arsenalom, koji te sezone nije izgubio nijednu prvenstvenu utakmicu.

Finale Lige šampiona je sa istim timom igrao 2006. godine kada je dobio crveni karton što je značajno pomoglo Barseloni da pobedi sa 2:1.

Predstojeće Svetsko prvenstvu u Južnoj Africi pratiće kao stručni konsultant televizije Skaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: