Ćosić: "Ne razumem čemu buka"

Fudbaler CSKA Uroš Ćosić izjavio je da ne razume zašto se podigla velika buka oko njegovog odlaska iz Crvene zvezde u moskovski klub.

Izvor: MT

Utorak, 30.03.2010.

12:34

Default images

Ćosić je prošlog leta prešao u CSKA bez novčane nadoknade, zato što je tadašnja uprava Crvene zvezde propustila da talentovanom štoperu ponudi profesionalni ugovor, nakon šest godina provedenih u mlađim selekcijama. Ćosić , za koga se interesuje i Mančester Junajted, objasnio je da je on odlučio da ode u Rusiju i da ga niko nije „poklonio“ Moskovljanima.

Ćosić je rekao da ne vidi zašto se traže krivci zbog njegovog odlaska u Rusiju.

Ne znam zbog čega se podigla tolika prašina kada sam već otišao. Nije bilo šanse da se vratim i ne razumem čemu traženje krivaca. Ako ih ima oni su u Zvezdi, odnosno bili su do prošle godine u klubu i nisu činili ništa da zadrže ne samo mene, već i Filipa Đuričića, Milana Milanovića... Sâm sam najzaslužniji za odlazak i zbog toga je uzaludno da se vodi istraga posle mog odlaska“, objasnio je Ćosić.

Ćosića su skauti CSKA zapazili na kvalifikacionom turniru kadet za plasman na Evropsko Prvenstvo, prošle godine u Mađarskoj.

Bilo je mnogo skauta i menadžera, uspostavili smo posle kontakt i rekli su da me prate. Razgovarali su sa mojim menadžerom Zoranom Kojićem. Za sve to vreme Zvezda nije reagovala, nije mi ponuđen odgovor. Šest godina sam igrao u mlađim selekcijama ’crveno-belih’ i bio mi je san da igram u prvom timu i da klub kasnije ima korist od mog odlaska. Žao mi je što je ovako ispalo. Godinama se malo ulagalo u omladinsku školu. Promenilo se dosta toga dolaskom sadašnje uprave, ali čim su oni preuzeli rukovođenje klubom, ja sam se preselio u Moskvu“, rekao je mladi fudbaler.

17-godišnji fudbaler se našao na korak od prvog tima, ali će zbog povrede morati da pauzira najverovatnije do leta.

Rusi veruju u mene, a CSKA je trenutno bogatiji klub od Crvene zvezde. Do 2013. godine imam obavezu prema sadašnjem klubu, igrao sam za mladi tim, verujem da ću posle oporavka od povrede debitovati i za prvu ekipu“, zaključio je Ćosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: