Erikson preuzeo Obalu Slonovače

Bivši selektor Engleske Sven-Jeran Erikson postavljen je za novog selektora reprezentacije Obale Slonovače.

Izvor: Miloš Todoroviæ

Ponedeljak, 29.03.2010.

10:04

Default images

Šveđanin će tako predvoditi ’slonove’ na predstojećem Svetskom Prvenstvu u Južnoj Africi. Erikson je izrazio zadovoljstvo što će učestvovati na još jednom Mundijalu, ali njegovu novu ekipu očekuje težak posao pošto se Obala Slonovače nalazi u grupi sa Brazilom, Portugalom i Severnom Korejom, a od Šveđanina se očekuje da selekcija „odigra časno“ na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri.

Svestan velikih očekivanja nacije koja je izbor selektora pratila sa velikim interesovanjem, izvšni komitet je odlučio da se fokusira na gospodina Svena-Jerana Eriksona“, stoji u saopštenju FS Obale Slonovače.

Šveđanin je bio, između ostalih, trener Engleske i Meksika. On je iskusan i dokazan stručnjak. Njegova misija je da predvodi naš tim na Svetskom Prvenstvu i da obezbedi častan nastup na takmičenju rezervisanom za 32 fudablske nacije na svetu, što će, očigledno, biti težak posao“, stoji dalje u saopštenju.

Erikson je vodio Englesku od 2001. do 2006. godine, kada se kvalifikovao za dva Svetska Prvenstva, ali je oba puta ostvario, za naciju razočaravajući, plasman samo u četvrtfinale.

Poslednji posao Erikson je imao u engleskom četvrtoligašu Nots Kauntiju, gde je do februara ove godine bio sportski direktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: